Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Potvrđena optužnica u slučaju Jovanjica - | K-013 Portal

Potvrđena optužnica u slučaju Jovanjica

marihuana, Predrag Koluvija, Jovanjica, sud, optužnica, hronika, najnovije vesti

Specijalni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv većinskog vlasnika poljoprivrednog dobra "Jovanjica" Predraga Kuluvije i još devet osoba zbog sumnje da su na tom imanju uzgajali marihuanu.

Iz suda je saopšteno da je optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal krivično vanpretresno veće potvrdili jer smatra da dokazi i podaci prikupljeni u dosadašnjem toku postupka pružaju osnov za opravdanu sumnju da okrivljeni izvršili radnje opisane u optužnici.

Protiv ovog rešenja okrivljeni i njihovi branioci mogu izjaviti žžalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rešenja.

Jedna osoba sa optužnice se i dalje nalazi u bekstvu, a pritvor je produžen svima.

Koluvija i ostali optuženi u pritvoru su od hapšenja 14. novembra 2019.

Optužnicom se okrivljeni terete za dva krivična dela: udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, ali detalji još nisu saopšteni.

Nakon hapšenja je saopšteno da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova po nalogu tužilaštva ušli na poljoprivredno dobro "Jovanjica" u blizini Stare Pazove i tamo pronašli ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima.

Zaplenjeno je 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljika ove opojne droge u sirovom stanju, težine skoro četiri tone.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.