Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Presuda protiv Dragana J. Vučićevića - | K-013 Portal

Presuda protiv Dragana J. Vučićevića

presuda protiv dragana j vucicevica, dragan j vucicevic, olivera kovacevic

Viši sud u Beogradu presudio je danas da glavni i odgovorni urednik dnevnog lista Informer Dragan J. Vučićević i izdavač Insajder tim d.o.o treba da isplate novinarki RTS Oliveri Kovačević naknadu nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove zbog povrede časti i ugleda, objavilo je danas Udruženje novinara Srbije (UNS).

Presudom se tuženi Vučićević obavezuje da sa portala informer.rs ukloni tekstove pod naslovima "Žuta Olja dovodi Kesića: kidnapovana država, RTS krojili tačno po meri B92!", "Javni servis siluje javnost Srbije: Žuti „novinari“ sa RTS-a spremaju revoluciju", "Licemerje žute Olje: Pljuvala Koraća za života, a na komemoraciji ga mrtvog hvali!" i "Borko skroz prs‘o: Ubeđen da će biti premijer, zabranio Kenu kod žute Olje!", prenosi UNS.

pravda presuda zakon ozakonjenje odredbe uredbe sud sudnica legalizacija imovina sudnica zakonodavstvo zalba
Ilustracija (pixabay.com)

Vučićević se, takođe, obavezuje da objavi izreku presude bez ikakvih izmena u štampanom izdanju Informera, bez ikakvog komentara i daljeg odlaganja, najkasnije u drugom narednom broju od dana pravosnažnosti presude.

U obrazloženju presude Višeg suda, u vezi sa nizom tekstova koji su bili predmet sudskog postupka, zaključuje se da "ovakvi tekstovi ne doprinose svrsi javnog informisanja u demokratskom društvu, kao ni raspravi u javnom interesu, već im je svrha da na tabloidni način podrže neistinite i nepotpune informacije i na taj način diskredituju ličnost tužilje".

Sudski proces po tužbi Olivere Kovačević protiv Dragana J. Vučićevića i Insajder tima trajao je pet godina, podseća UNS.

(tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.