Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Prolaznik udario Trifunovića u lice, uhapšene dve osobe - | K-013 Portal

Prolaznik udario Trifunovića u lice, uhapšene dve osobe

sergej trifunovic, sergej, trifunovic, udario sergeja trifunovića, udario trifunovića, psg, policija, izbori, parlamentarni izbori, najnovije vesti

U Ulici kneza Mihaila u Beogradu danas je došlo do narušavanja javnog reda i mira, nakon čega je policija privela dve osobe, saopštio je MUP. Kako se sumnja, Ž. A. (1953) udario je zatvorenom šakom, nakon kraće rasprave, predsednika Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića, a potom je u drugom izolovanom incidentu, došlo do svađe između M. Đ. (1955) i Trifunovića, bez fizičkog kontakta, saopštio je MUP.

Policija je sprečila veće incidente i odmah privela dvojicu muškaraca i o svemu obavestila nadležno tužilaštvo, koje će odlučiti o daljem toku postupka.

Lider Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović napadnut je ispred restorana "Ruski car" u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu tokom skupljanja potpisa za predstojeće izbore, javila je televizija N1.

Kako se navodi, nepoznati čovek je provocirao Trifunovića pitanjima "Ko ovo plaća" i onda ga je u jednom trenutku udario u lice.

Član Predsedništva Pokreta slobodnih građana Petar Miletić, potvrdio je i da je policija, koja je bila u blizini, privela napadača, a da će advokat Pokreta slobodnih građana podneti prijavu protiv počinioca.

Iz PSG su potvrdili da se Sergej Trifunović oseća dobro.

Trifunović je izjavio da današnji događaj, u kome ga je napao jedan od prolaznika, nije prva pretnja koju je ta stranka dobila od kada je počela da prikuplja potpise za izbore i rekao da opozicija koja bojkotuje izbore "crta mete na čelu članova te stranke".

"Šta se dešava. Ceo narativ dela opozicije koja bojkotuje ka nama jeste da smo mi izdajnici, da smo prodane duše, plaćenici. Oni rade isto ono što rade Informer i Pink. Crtaju mete na našem čelu i onda naravno dolazi do ovakvih slučajeva", rekao je Trifunović za televiziju Al Džazira Balkans.

Govoreći o incidentu, Trifunović je rekao da se desio nakon što ga je čovek pitao ko je platio šator ispred koga se prikupljaju potpisi, na šta mu je Trifunović rekao da je šator platio (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić, a ozvučenje lider SzS Dragan Đilas, nakon čega ga je mušskarac udario u potiljak.

Došlo je, kako kaže, do koškanja, prilikom čega su muškarca i Trifunovića razdvojili prisutni članovi stranke.

On je dodao i da je nakon toga biciklista koji već danima vređa članove PSG koji u centru grada prikupljaju potpise, izvadio šrafciger na njega. Napadače je privela policija, a Trifunović je najavio da će podneti krivične prijave zbog ovog događaja.

(Fonet, Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.