Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Saslušana petorica iz Alibunara i Kovačice osumnjičenih za pranje novca - | K-013 Portal
pranje novca, saslušanje

Saslušana petorica iz Alibunara i Kovačice osumnjičenih za pranje novcaU Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, saslušana su petorica osumnjičenih za krivično delo pranje novca.

Vlasnik menjačnice iz Alibunara "Herc" S.D. i policijski službenik iz tog mesta M.M. koji se tereti i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija na saslušanju su se branili ćutanjem, nakon čega je postupajući tužilac predložio sudu da im odredi pritvor, navodi se u saopštenju tog tužilaštva.

Druga trojica osumnjičenih, vlasnik preduzetničke radnje "Restoran kod Kovačevića" iz Alibunara G.C, direktor stovarišta "Unitrgovina" doo iz Kovačice J.B. i zaposleni u toj firmi Z.H. priznali su izvršenje radnji koje im se stavljaju na teret.

Za njih je tužilaštvo predložilo sudu da im odredi mere: zabrana napuštanja teritorije Srbije uz oduzimanje putnih isprava, kao i zabranu sastajanja sa određenim svedocima.

Sumnja se da je S.D. u toku 2014. godine pozajmio G.C. iznos od 10.000 evra, uz kamatu od 5 odsto mesečno, a kako G.C. nije mogao da vraća ovu nesrazmerno ugovorenu kamatu, do 2018. godine dug je narastao na 60.000 evra.

Kako bi mu vratio dug, na predlog S.D, G.C. je na ime svog restorana podigao namenski kredit od 59.160 evra "za energetsku efikasnost" kod Garancijskog fonda AP Vojvodine.

G. C. se tereti da je tako dobijen novac u dinarskoj protivvrednosti, po nalogu S. D, prebacio na račun "Unitrgovine", dok je novac knjigovodstveno proknjižen kao avans.

Sumnja se da J. B. iz blagajne "Unitrgovine" podizao novac iz dnevnih pazara i predavao ga na ruke S. D. i M. M, da bi potom, kako bi prikrio izvršenje krivičnog dela, naložio Z. H. da sačini lažne fakture o navodno isporučenom građevinskom materijalu.

U stanu i drugim prostorijama koje koristi M. M. prilikom pretresa je pronađena municija različitog kalibra, koju je držao bez dozvole nadležnog organa.

loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.