Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Saslušano 30 građana, slučaj „Palma“ daleko od istrage - | K-013 Portal

Saslušano 30 građana, slučaj „Palma“ daleko od istrage

pedofilija u jagodini, dragan markovic palma

Više javno tužilaštvo u Kraljevu i dalje vodi predistražni postupak povodom optužbi na račun Dragana Markovića Palme, a do sada je tim povodom ispitano 30 osoba, kazali su za Nova.rs.

Otkako je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić obavestila javnost da je prvi čovek Jagodine Dragan Marković Palma organizovao žurke na kojima su podvođene devojke i maloletnice, prošlo je nešto više od dva meseca, tokom kojih smo imali prilike da vidimo najjeftinije uvrede, pokušaje „pranja“, ćutanje nadležnih, okretanje glave na Markovićeve direktne pretnje žrtvama i potencijalnim svedocima.

Slučaj je najpre, prema mesnoj nadležnosti, dodeljen Višem javnom tužilaštvu u Jagodini, ali zbog ozbiljnih sumnji da sudski proces ne bi mogao da prođe bez pritisaka, prebačen je u Više javno tužilaštvo u Kraljevu.

Kako je za Novu S u tom tužulaštvu rečeno, predmet „Palma“, kako se kolokvijalno naziva u javnosti, i dalje u predistražnoj fazi, što znači da Marković i dalje nije zvanično osumnjičen, već tužilaštvo prikuplja obaveštenja od građana koji bi mogli da potkrepe tvrdnje Marinike Tepić.

„U predistražnom postupku, u svojstvu građana je ispitano 30 lica, a po zahtevu za prikupljanje obaveštenja Višeg javnog tužilaštva u Jagodini i Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu“, navodi se u odgovoru za Nova.rs.

Marković je odmah nakon obelodanjivanja informacijama o njegovim „bunga bunga“ žurkama samoinicijativno u Više javno tužilaštvo u Jagodini, jer, kako je naveo, želi da se cela stvar što pre završi, što je deo javnosti osnovano tumačio kao pritisak na nadležne institucije.

Jednak pritisak Marković je slao i putem televizia sa nacionalnim frekvencijama, preteći potencijalnim žrtvama i svedocima, govoreći da će ih naći, sve i da se njihova saslušanja obave tako da im identitet bude potpuno zaštićen. Nadležni u tom slučaju, međutim, nisu reagovali, već je Marković nastavio da obilazi televizije.

 

U jednom trenutku je čin njegove medijske predstave bio posvećen i koalicionim partnerima, kojima je poručivao da i o njima nešto zna.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio je prvo uzdržan, zatim je kazao da će „neko morati u zatvor“, a onda je otišao u Jagodinu, bratski se pozdravio sa Markovićem na otvaranju jedne fabrike i dao dovoljno materijala da javnost pomisli da je na ovaj način poručio da nije kriv, piše Nova S.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.