Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Sprečeno krijumčarenje zlatne poluge na Horgošu - | K-013 Portal

Sprečeno krijumčarenje zlatne poluge na Horgošu

hronika, uprava carina, Horgoš, zlatna poluga

Carinici su u saradnji sa policijom 20. jula 2020. godine na izlazu prelaza Horgoš sprečili pokušaj krijumčarenja zlate poluge teške 252 grama.

Prekršaj je otkriven u popodnevnim časovima kada je za detaljnu kontrolu izdvojen automobil opel insignija slovačkih registarskih oznaka, kojim je putovao 49-godišnji slovački državljanin albanske nacionalnosti.

Putnik je carinicima rekao da sa sobom ne nosi ništa sem ličnih stvari, ali su njegove tvrdnje demantovane nakon detaljnog pregleda vozila.

Tada je utvrđeno da se u kaseti ispred suvozačkog sedišta nalazi i omanja poluga srebrne boje za koju se osnovano sumnja da je od belog zlata.

Na polugi je ugravirana oznaka '' white gold 750' ' što je oznaka za 18-karatno zlato, čija vrednost na tržištu sada dostiže sumu od oko 50.000 evra po kilogramu.

Da bi se sa sigurnošću potvrdilo o kom plemenitom metalu je reč i kolika je vrednost zaplenjene poluge, ona će biti poslata na veštačenje.

Podsećamo da zaplene zlata u raznim oblicima (nakit, pločice, poluge) na našim prelazima nisu retkost, te da su carinski službenici od 2015. do danas zaplenili oko 65 kilograma zlata koje su putnici pokušali da prokrijumčare.

(Uprava carina)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.