Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Troje lakše povređenih u eksploziji u fabrici 'Sloboda' u Čačku, naređena evakuacija - | K-013 Portal

Troje lakše povređenih u eksploziji u fabrici 'Sloboda' u Čačku, naređena evakuacija

cacak eksplozija

Jaka detonacija i više slabijih čulo se večeras nešto posle 20 sati u Čačku, u krugu fabrike "Sloboda", a troje radnika zadobilo je lakše povrede, prenose večeras mediji.

Kako prenosi Radio-televizija Srbije (RTS), portparolka bolnice u Čačku, gde su smešteni povredjeni, Biljana Kočović kazala je da si oni sa lakim telesnim povredama.

"Dvoje povredjenih je trenutno na dijagnostici, ali po onome što smo videli, radi se o lakim telesnim povredama i svi će biti zadržani na bolničkom lečenju bez obzira na vrstu povrede", rekla je Kočović.

Naredjenja evakuacija stanovnika

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović naredio je evakuaciju gradjana iz okoline fabrike, a zborno mesto je stadion fudbalskog kluba "Borac".

"Neophodno je da se svi gradjani koji žive u blizini fabrike hitno evakuišu iz svojih domova. Evakuaciono mesto je gradski fudbalski stadion", rekao je Todorović.

Četiri ekipe Hitne pomoći su pripravne kod fabrike, ali im vatrogasci još ne dozvoljavaju da udju u fabrički krug.

Pozivajući se na nezvanične izvore, RTS prenosi da su eksplodirale "zaostale eksplozivne naprave".

Portal OzonPres javlja da je pričinjena je i materijalna šteta na stambenim objektima.

Osim popucalih stakala na pojedinim prozorima zgrada, gradjani su našli i gelere ispred svojih stambenih zgrada, kao što je sučaj ispred višespratnice na kružnom toku kod osnovne škole "Dr Dragiša Mišović".

Detonacija se osetila i u centru Čačka.

Nakon jedne snažne detonacije, izvan kruga fabrike se formirao oblak dima u obliku pečurke.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.