Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website U Kolutu kod Sombora povređeno osmoro dece, pukao stub ringišpila - | K-013 Portal

U Kolutu kod Sombora povređeno osmoro dece, pukao stub ringišpila

ringišpil, Sombor

U Kolutu kod Sombora sinoć je pao ringišpil i tom prilikom povređeno je osmoro dece uzrasta od 8 do 15 godina. Ringišpil je bio postavljen na njivi iza napuštene katoličke crkve, na neravnom i mekanom terenu. U trenutku pada bio je pun dece.

"Mi smo se vrteli i odjednom je ringišpil počeo da pada. Povređeni su moja sestra, kum i par drugara", izjavio je za RTV meštanin Vuk Rapajić.

Od osmoro povređene dece petoro je prevezeno u Opštu bolnicu Sombor, gde su zbrinuti. Jedno je teže povređeno.

"Od petoro dece jedno je pušteno na kućno lečenje nakon postavljanja imobilizacije preloma ključne kosti, a četvoro dece je zadržano na bolničkom lečenju. Od četvoro dece jedno dete je na ortopediji sa prelomom nadlaktične kosti. Planirano je operativno lečenje u daljem toku i troje dece je primljeno na odseku dečije hirurgije odeljenja opšte hirurgije sa lakim telesnim povredama, nagnječenjima grudnog koša i jedno dete sa potresom mozga. Sva deca su dobrog opšeg stanja, vitalno nisu ugrožena", izjavio je za RTV dr Dragan Rastović, v.d. direktor Opšte bolnice Sombor.

Nezgoda se dogodila sinoć oko 20.30 časova upravo na ovom mestu. Kako kažu meštani Koluta, ringišpil je bio postavljen na zemljištu katoličke crkve. Za sada nema informacija ko je izdao dozvolu za njegovo postavljanje.

Ringišpil je Vlasništvo preduzetnika iz Sombora koji ima registrovanu delatnost, a kako RTV nezvanično saznaje ringišpil je imao atest izdat od Instituta za bezbednost na radu iz Novog Sada. Kako je došlo do pada utvrdiće istraga.

(RTV)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.