Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website U Laćarku sreća u nesreći: Automobilom podleteo pod voz i ostao nepovređen - | K-013 Portal

U Laćarku sreća u nesreći: Automobilom podleteo pod voz i ostao nepovređen

laćarak, podleteo

Kompanija "Insfrastruktura železnice Srbije" saopštila je danas da je na putnom prelazu u mestu Laćarak kod Sremske Mitrovice putnički automobil podleteo pod voz iako su rampe bile spuštene, ali da povređenih nema.

Kako su naveli iz tog preduzeća, nesreća se dogodila sinoć oko 19.38 sati, a na automobil je naleteo putnički voz koji je saobraćao iz smera Šida.

Dodaju da je putni prelaz u Laćarku u toku nesreće bio ispravan i da je obezbeđen najsavremenijom opremom - automatskim polubranicima, svetlosnom i zvučnom signalizacijom, kao i znakovima vertikalne drumske signalizacije.

U policijskom izveštaju o saobraćajnoj nesreći, dodali su, vozač drumskog vozila (38) priznao je odgovornost za izazvanu saobraćajnu nezgodu.

Navodi se da je polomljena rampa na putnom prelazu zamenjena i putni prelaz vraćen u redovno stanje u 21.20 sati, a da je putnički voz koji je učestvovao u udesu nastavio dalju vožnju uz kašnjenje od 66 minuta, a oštećeni automobil uklonjen je sa putnog prelaza čime je omogućeno bezbedno odvijanje železničkog saobraćaja.

"Infrastruktura železnice Srbije" još jednom apeluje na sve učesnike u drumskom saobraćaju da poštuju propise i saobraćajnu signalizaciju, posebno na putnim prelazima, da se u saobraćaju ponašaju odgovorno i savesno prema sebi i drugima", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je do nesreće došlo neodgovornošću vozača drumskog vozila, koji je pokušao da se provuče između spuštenih rampi i tom prilikom podleteo pod voz.

Iz "Infrastrukture železnice Srbije" upozoravaju da je zbog nepoštovanja propisa, nepažnje i neodgovorne vožnje vozača drumskih vozila samo od 2020. godine do danas na putnim prelazima u Srbiji život je izgubilo 14, a teže ili lakše povređeno 54 osoba.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.