Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website U prtljagu putnika iz Havane sakriveno 2.000 tompusa - | K-013 Portal

U prtljagu putnika iz Havane sakriveno 2.000 tompusa

tompus, carina

Carinici su 5. januara na aerodromu Nikola Tesla sprečili pokušaj krijumčarenja skoro 2.000 tompusa, kojima je jedan putnik napunio svoj kofer, saopštila je Uprava carine.

Prekršaj je otkriven kada je 50-godišnji domaći državljanin, koji je doputovao iz Havane, letom preko Istanbula, preuzeo svoj prtljag sa karusela i uputio se ka izlazu.

Carinicima, koji su ga zaustavili u zelenom kontrolnom prolazu, namenjenom onima koji nemaju ništa za prijavljivanje, potvrdio je da sa sobom ne nosi ništa sem ličnog prtljaga.

Kako je navedeno u saopštenju, kada je jedan od njegovih kofera otvoren u njemu je umesto garderobe pronađeno 1.998 kubanskih cigara.

Najviše je bilo tompusa marke ''Cohiba Behike'' 545 komada, 305 cigara organičene serije ''Montecristo'', potom 290 tompusa ''Trinidad Cohiba'', 225 cigara robne marke ''Cohiba Habana Cuba'', dok su preostala 633 tompusa takođe bila obeležena poznatim kubanskim robnim markama.

Iz Uprave carine podsećaju da se u Republiku Srbiju može uneti 50 cigareta, 25 cigarilosa (do 3 grama po komadu), 10 cigara, 50 grama duvana ili odgovarajuća kombinacija navedenih proizvoda.

 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.