Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Uhapšen jer je oštetio privredno društvo za 20 miliona dinara - | K-013 Portal

Uhapšen jer je oštetio privredno društvo za 20 miliona dinara

privredno drustvo srma group, policija, hapsenje

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva, uhapsili su M.M. (1994) zbog sumnje da je oštetio privredno društvo „SRMA Group“ Beograd za oko 20 miliona dinara.

Osumnjičeni, koji je zaposlen u ovom preduzeću je putem svoje korisničke šifre u programu za izdavanje robe, u periodu od aprila do septembra 2021. godine, izdao više naloga za izdavanje robe, da bi nakon toga sam organizovao prevoz, predstavljajući to kao prevoz navodnog kupca robe i davao instrukcije vozačima da robu isporuče drugim licima, bez prateće dokumentacije.

Vozači su za ovaj posao dobijali novac koji su zatim predavali na ruke M.M.

Na ovaj način je osumnjičeni pribavio protivpravnu imovinsku korist i oštetio preduzeće za višemilionski iznos.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden u  nadležno tužilaštvo.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.