Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Uhapšen službenik MUP-a zbog primanja mita - | K-013 Portal

Uhapšen službenik MUP-a zbog primanja mita

hapsenje, primanje mita

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu uhapsili su M. I. (1984), odgovorno lice jednog odeljenja pri Upravi za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivična dela primanje mita, zloupotreba službenog položaja i trgovina uticajem, kao i Ž. V. (1978), D. M. (1980) i G.Đ. (1964) koji se terete za krivično delo davanje mita.

Kako se sumnja, M. I. je od Ž. V., D. M. i G. Đ., koji su osuđeni na kazne kućnog zatvora i mere pritvora, uzimao novac da ne izvrši kontrolu sprovođenja određenih mera uz primenu elektronskog nadzora, kao i da ne obavesti nadležne organe o njihovom kršenju naloženih mera, čime im je omogućio slobodu kretanja.

Takođe, M. I. je, kako se sumnja, omogućio i slobodu kretanja i drugim osuđenicima koji su mu povereni radi sprovođenja i kontrole mere kućnog zatvora na teritoriji koju pokriva nadležna kancelarija u Kragujevcu, čime je direktno kršio presude i samim tim sprečio ostvarenje i svrhe kažnjavanja.

M. I. se tereti i da je prema jednoj koleginici posredovao da ne izvrši službenu radnju koju je bila dužna da izvrši u vremenu kada je bio odsutan.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.