Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Uhapšena jedna osoba zbog malverzacija sa kukuruzom i pšenicom iz robnih rezervi - | K-013 Portal

Uhapšena jedna osoba zbog malverzacija sa kukuruzom i pšenicom iz robnih rezervi

kukuruz, psenica, robne rezerve, hapsenje

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici Uprave kriminalističke policije Službe za suzbijanje kriminala, u saradnji sa Policijskom upravom Novi Sad, a po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, u predmetu kontrole skladištara koji lageruju robu Republičkih robnih rezervi, uhapsili V. M. (1961) zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

V. M. je, kako se sumnja, kao odgovorno lice u privrednom društvu „Agroomega“ iz Žablja, od 1. januara do 14. aprila 2022. godine, otuđio 7.270 tona merkantilnog kukuruza i 2.393 tone merkantilne pšenice, u vlasništvu Republičke direkcije za robne rezerve, koja mu je bila poverena na skladištenje i čuvanje.

Na taj način on je, kako se sumnja, oštetio Republičku direkciju za robne rezerve za 353.664.787 dinara, dok je isti iznos prisvojio za sebe.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.