Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Uhapšene dve bankarke zbog zloupotrebe službenog položaja - | K-013 Portal

Uhapšene dve bankarke zbog zloupotrebe službenog položaja

policija hapsenje, zloupotreba sluzbenog polozaja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su J.I. (1983) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivična dela pronevera u obavljanju privredne delatnosti i posluge, kao i V.V. (1960) koja se sumnjiči da je izvršila krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica .

Kako se sumnja, J.I. odgovorno lice ekspoziture jedne banke u Zaječaru je, u periodu od decembra 2019. do juna 2021. godine, prisvojila 8.399.340 dinara i 1.980 evra koji su joj povereni u radu, kao i da je neovlašćeno i nezakonito isplatila devizni novac sa računa klijenata banke u iznosu od 16.510 evra i 19.800 švajcarskih franaka. Takođe, sumnja se i da je izvršila poslugu novcem, u periodu od novembra 2019. do januara 2020.godine, u iznosu od 5.000 evra.

Osumnjičena V.V., takođe odgovorno lice u ekspozituri, tereti se da nije vršila proveru stanja blagajne u skladu sa procedurama, odnosno nadzor kao i da je propustila da utvrdi manjak u blagajni.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti privedene u nadležno tužilaštvo.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.