Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Uhapšene dve osobe zbog pranja novca preko teretane - | K-013 Portal

Uhapšene dve osobe zbog pranja novca preko teretane

pranje novca, teretana, healt gym nis

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Poreskom policijom, a po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo pranje novca, saopšteno je K-013 portalu iz MUP-a.

Osumnjičeni N. J. (1994) odgovorno lice PD „Healt Gym 2021“ iz Prokuplja kao zajmoprimalac, i osumnjičeni P. Ž. (1991) kao zajmodavac, koji se tereti da je u pomaganju izvršio krivično delo, su u decembru 2020. godine zaključili fiktivni ugovor o zajmu novca overen kod javnog beležnika, iako su obojica znali da faktički nije izvršena primopredaja novca i da je ovakav ugovor potreban osumnjičenom N. J. kako bi novac stečen kriminalnom delatnošću plasirao u legalne novčane tokove.

N. J. se sumnjiči da je izvršio konverziju gotovog novca u ukupnom iznosu od 9.346.792 dinara, ulažući ga u imovinu privrednog društva „Healt Gym 2021“ koje je osnovao u aprilu 2021. godine, u nameri da prikrije i lažno prikaže nezakonito poreklo imovine.

Kako se sumnja, deo novca, 60.000 evra je uplatio na svoj štedni račun koristeći pomenuti fiktivni ugovor o zajmu kao dokaz o poreklu imovine -gotovog novca, nakon čega je kao odgovorno lice privrednog društva „Healt Gym 2021“ podigao kredit u iznosu od 60.000 evra, koristeći novac sa štednog računa kao garantni depozit.

Takođe, osumnjičeni je sa svog štednog računa, u više navrata, uplaćivao novac u „Healt Gym 2021“ u ukupnom iznosu od 2.292.520 dinara.

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi N. J. kao i pretresom teretane „Healt Gym 2021“, pronađeno je i privremeno oduzeto 1.140 evra, 100 švajcarskih franaka, četiri mobilna telefona, automobil „mercedes“, ručni sat „roleks“ kao i kompletna oprema.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.