Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Uhapšeni zbog sumnje da su oštetili drogeriju za 32 miliona dinara - | K-013 Portal

Uhapšeni zbog sumnje da su oštetili drogeriju za 32 miliona dinara

dm drogerija, hapsenje

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su N. Z. (1978) iz Beograda i D. K. (1973) iz Novih Banovaca zbog sumnje da su zloupotrebama oštetili „DM drogerie markt“ za 32.856.326 dinara.

N. Z., bivše odgovorno lice drogerije, tereti se da je izvršio krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i pranje novca, dok je D. K., odgovorno lice privrednog društva „Kantar viljuškari“, uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u pomaganju, saopštava MUP.

Sumnja se da je D. K. od oktobra 2018. do kraja avgusta 2020. godine, osumnjičenom N. Z., po prethodnom dogovoru, izdavao fiktivne fakture za usluge dezinfekcije prostorija i košenje trave za „DM drogerie markt“, koje nisu izvršene. Na taj način N. Z. je stekao protivpravnu imovinsku korist od 17.121.254 dinara, a taj novac je potom, kako se sumnja, nakon što je uplaćen na račun njegovog privrednog gazdinstva, trošio na kupovinu traktora i poljoprivrednih mašina, kako bi prikrio nezakonito poreklo imovine.

N. Z. se, takođe tereti da je od dva preduzeća naručio i kupio robu u vrednosti od 15.735.072 dinara, koja nije isporučena „DM drogerie markt“, već ju je, kako se sumnja, prodao na crnom tržištu.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu

(K-013)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS