Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vasiljević: Šest migranata povređeno u Horgošu, nađeno oružje i oznake OVK - | K-013 Portal

Vasiljević: Šest migranata povređeno u Horgošu, nađeno oružje i oznake OVK

migranti, horgos

Pomoćnik direktora policije pukovnik Dragan Vasiljević izjavio je danas da je, nakon pucnjave i sukoba dve grupe migranata u centru Horgoša, njih više od 1.000 prebačeno u prihvatne centre.

"U četvrtak popodne, prijavljena je pucnjava, odnosno oružani sukob između grupa krijumčara ilegalnih migranata. Policija je odmah na to reagovala. Šest lica su se javila u opštu bolnicu sa povredama. Nalaze se pod policijskim nadzorom. Policija preduzima intenzivne mere na pronalaženju izvršilaca krivičnog dela", rekao je Vasiljević za Radio televiziju Srbije.
 
Prema njegovim rečima, uglavnom se radi o državljanima Avganistana i Maroka.
 
On je za RTS naveo da je prilikom pretrage terena policija pronašla oružje i municiju koja se nalazila kod njih, precizirajući da se radi se o automatskom oružju i pištoljima.
 
"Кod određenog broja lica, na garderobi su pronađena obeležja 'Oslobodilačke vojske Kosova' (OVK), na kapama, šalovima, kačketima", rekao  Vasiljević.
 
Govoreći o merama koje se preduzimaju, on je naveo da akcija policije i dalje traje na teritoriji cele Srbije i da je pojačano njeno prisustvo u svim delovima zemlje.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS