Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website VIDEO: Na Jarinju i Brnjaku specijalne jedinice Rosu, s blindiranim vozilima i drugim cevima - | K-013 Portal

VIDEO: Na Jarinju i Brnjaku specijalne jedinice Rosu, s blindiranim vozilima i drugim cevima

jarinje, brnjak, specijalna jedinica rosu

Pripadnici specijalne jedinice Rosu raspoređeni su jutros na dva prelaza na severu Kosova, Jarinje i Brnjak, sa oko 20 vozila, od toga više od 10 blindiranih, javio je Kosovo onlajn.

Još dva blindirana vozila sa pripadnicima Rosu nalaze se i na magistralnom putu Leposavić - Mitrovica, kod skretanja za manastir Banjska.

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić rekao je danas da je na administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje raspoređeno više od 20 vozila specijalnih jedinica kosovske policije. On je za kazao da su na tim prelazima raspoređena većinom blindirana vozila, kao i da pripadnici jedinice Rosu nose "duge cevi".

"Građani na severu Kosova su uznemireni ovom demonstracijom sile. Predsedništvo Srpske liste je jutros zasedalo i pozvalo građane da ne nasedaju na provokacije jer Priština želi destabilizaciju prilika", kazao je Simić.



Navodeći da je akcija povezana sa temom registarskih oznaka, potpredsednik Srpske liste je ocenio da je namera prištinskih vlasti da Srbima na Kosovu i Metohiji onemogući slobodu kretanja.

"Ovo je brutalno kršenje Briselskog sporazuma, ali se nadam da će naći političko rešenje", kazao je Simić.

Pripadnici Kosovske policije su juče i u noći između subote i nedelje na Jarinje dopremili desetak montažnih kontejnera, što je izazvalo zabrinutost Srba na severu Kosova.

Kako je ranije saopšteno iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, Priština planira da počne da skida srpske registarske tablice na administrativnim prelazima i da ih zamenjuje svojim.

{youtube}KSEaOPioW40{*youtube}



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.