Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Viši sud: Dijani Hrkalović produžen pritvor za još 30 dana da ne bi uticala na svedoke - | K-013 Portal

Viši sud: Dijani Hrkalović produžen pritvor za još 30 dana da ne bi uticala na svedoke

dijana hrkalovic, produzen pritvor dijani hrkalovic

Bivšoj državnoj sekretari Ministarstva unutrašnjih poslova Dijani Hrkalović produžen je pritvor za još 30 dana, rečeno je danas agenciji Beta u Višem sudu.

„Pritvor je produžen da ne bi uticala na svedoke „, naveli su u tom sudu.

Pravni zastupnik Hrkalović, advokat Sead Spahović je rekao agenciji Beta da je procesu u vezi njegove klijentkinje danas saslušan jedan svedok i da je ostalo da, u petak, bude saslušan još jedan.

„U petak se završavaju saslušanja svih svedoka a do subote je bio odredjen pritvor i nije bilo nikakvog razloga da sud odlučuje o produženju pritvora“, rekao je on.

Spahović je naveo i da je „to jedan presedan “ i da je „neuobičajeno da (sud) odlučuje (o pritvoru) tri, četiri dana ranije“, te ocenio da je „ovo zloupotreba prava“.

„Ovo stvarno nema nikakvog smisla, produžavaju joj pritvor tri četri dana ranije a imaju samo da saslušaju jednog svedoka i to u petak“, rekao je Spahović.

Hrkalović se tereti za krivično delo trgovina uticajem a sve navode iz krivične prijave je odbacila.

Tereti se da je uticala na načelnika odeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića da ne dostavi blagovremeno neke izveštaje tužilaštvu u vezi sa ubistvom Vlastimira Miloševića, poznatom kao „ubistvo na šinama“.

Hrkalovićeva je uhapšena 15. oktobra i istoga dana joj je odredjen pritvor do 30 dana.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.