Vrščanin pokušao da prokrijumčari 32 laptop računara na GP Horgoš
carina, carinski prekrsaj

Vrščanin pokušao da prokrijumčari 32 laptop računara na GP Horgoš
montekristo 0507


Carinici su, u saradnji sa policijom, na prelazu Horgoš sprečili krijumčarenje 32 laptop računara, čija je vrednost procenjena na preko dva miliona dinara. Carinicima su putnici rekli da sa sobom nose samo sitan alat.

U pokušaju krijumčarenja sprečen je 26-godišnji Vrščanin koji se u zemlju vraćao iz Švedske u društvu dvojice saputnika, saopštila je Uprava carina.

U saopštenju se navodi da su putnici pristigli na prelaz u "reno laguni", vršačkih registarskih oznaka, za čijim je volanom bio jedan od trojice saputnika, uputivši se u traku namenjenu onima koji nemaju ništa da prijave za carinjenje.

Iako su službenicima rekli da sa sobom nose samo sitan alat, pregled automobila je to opovrgao – dovoljan je bio letimičan pogled na zadnje sedište da se uoči gomila naslaganih stvari prekrivenih ćebetom, a to su bili laptop računari koje putnik nije prijavio, dodaje se u saopštenju.

U automobilu se ukupno našlo čak 32 prenosiva računara – 26 laptopova marke "lenovo" i šest komada marke "fudžitsu".

Svaki uređaj je bio upakovan u kutiju, a putnik koji se prijavio kao vlasnik je rekao da mu nije jasno zašto je tu robu trebalo da prijavi, kaže se u saopštenju

S obzirom na to da je vrednost otkrivenih računara preko 20.000 dolara, policija će podneti krivičnu prijavu za delo nedozvoljena trgovina.

Uprava Carina podseća da putnici, kao fizička lica, ne mogu prenositi robu trgovačkog karaktera, već samo onu koja je namenjena ličnim potrebama.


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

BIG ŠOPING DANI

Školica sporta Fit Happy Kids

Autoškola Montekristo Pančevo

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble