Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vrščanin pokušao da prokrijumčari 32 laptop računara na GP Horgoš - | K-013 Portal

Vrščanin pokušao da prokrijumčari 32 laptop računara na GP Horgoš

carina, carinski prekrsaj

Carinici su, u saradnji sa policijom, na prelazu Horgoš sprečili krijumčarenje 32 laptop računara, čija je vrednost procenjena na preko dva miliona dinara. Carinicima su putnici rekli da sa sobom nose samo sitan alat.

U pokušaju krijumčarenja sprečen je 26-godišnji Vrščanin koji se u zemlju vraćao iz Švedske u društvu dvojice saputnika, saopštila je Uprava carina.

U saopštenju se navodi da su putnici pristigli na prelaz u "reno laguni", vršačkih registarskih oznaka, za čijim je volanom bio jedan od trojice saputnika, uputivši se u traku namenjenu onima koji nemaju ništa da prijave za carinjenje.

Iako su službenicima rekli da sa sobom nose samo sitan alat, pregled automobila je to opovrgao – dovoljan je bio letimičan pogled na zadnje sedište da se uoči gomila naslaganih stvari prekrivenih ćebetom, a to su bili laptop računari koje putnik nije prijavio, dodaje se u saopštenju.

U automobilu se ukupno našlo čak 32 prenosiva računara – 26 laptopova marke "lenovo" i šest komada marke "fudžitsu".

Svaki uređaj je bio upakovan u kutiju, a putnik koji se prijavio kao vlasnik je rekao da mu nije jasno zašto je tu robu trebalo da prijavi, kaže se u saopštenju

S obzirom na to da je vrednost otkrivenih računara preko 20.000 dolara, policija će podneti krivičnu prijavu za delo nedozvoljena trgovina.

Uprava Carina podseća da putnici, kao fizička lica, ne mogu prenositi robu trgovačkog karaktera, već samo onu koja je namenjena ličnim potrebama.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.