Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vučićević osuđen zbog vređanja Žakline Tatalović: Kazna 200.000 dinara ili zatvor - | K-013 Portal

Vučićević osuđen zbog vređanja Žakline Tatalović: Kazna 200.000 dinara ili zatvor

zaklina tatalovic, dragan j vucicevic, presuda

Glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević pravosnažno je osuđen za uvrede na račun novinarke N1 Žakline Tatalović.

On je osuđen za krivično delo "uvrede u produženom trajanju izvršene na štetu novinarke N1 Žakline Tatalović", potvrdili su advokati Dragan Maravić i Srđan Dugonjić.

Žalba Vučićevićevog branjenika Borisa Bogdanovića iz oktobra 2021. je odbijena, a presuda Prvog osnovnog suda suda u Beogradu je potvrđena, navodi N1.

Sud je Vučićevića osudio na novčanu kaznu od 200.000 dinara, koju je dužan da plati u roku od tri meseca.

Osuđeni Dragan Vučićević upozoren je da ukoliko novčanu kaznu ne plati u navedenom roku, sud će novčanu kaznu zameniti kaznom zatvora, tako što će za svakih započetih 1.000 dinara odrediti jedan dan zatvora, s tim što kazna zatvora ne može trajati duže od šesti meseci.

Podsetimo, Vučićević je vređao Tatalović tokom pandemije koronavirusa u vanrednom stanju zbog pitanja koja je postavljala članovima Kriznog štaba. Objavljivao je fotografije Tatalović, vređajući njen fizički izgled.

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković osudila je takve uvrede i naložila da Vučićević uputi izvinjenje, što on nije učinio. Janković je ocenila da komentari predstavljaju "seksizam nedopustiv u javnoj komunikaciji".



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.