Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zaplenjeno 19,5 kilograma amfetamina i oko 2.150 tableta MDMA, uhapšeno šest osoba - | K-013 Portal

Zaplenjeno 19,5 kilograma amfetamina i oko 2.150 tableta MDMA, uhapšeno šest osoba

Zaplenjeno 19,5 kilograma amfetamina

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala zaplenili su 19,5 kilograma amfetamina i oko 2.150 tableta MDMA i uhapsili šest osoba osumnjičenih da su se kao članovi organizovane kriminalne grupe bavili trgovinom narkoticima, prvenstveno sintetičkim drogama.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga i nedozvolјeno držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uhapšeni su S.N. (1994), koji se sumnjiči da je organizator ove kriminalne grupe, L.B. (1992), A.M. (1989), N.B. (1983), N.F. (1996) i M.O. (1989).

Pripadnici ove organizovane kriminalne grupe, kako se sumnja, u dužem vremenskom periodu na teritoriji Beograda bavili su se preprodajom različitih vrsta narkotika, u najvećoj meri sintetičkih opojnih droga amfetamina i MDMA.

Postoje osnovi sumnje da su organizovali mrežu uličnih dilera koji su za potrebe kriminalne grupe, po nalogu N.S, preprodavali drogu u manjim količinama, dok su više pozicionirani pripadnici grupe na čelu sa organizatorom preprodavali veće količine amfetamina i MDMA kupcima u Beogradu.

U više odvojenih akcija, usmerenih na razotkrivanje ove kriminalne grupe, policija je zaplenila oko 19,5 kilograma amfetamina, oko 2.150 tableta MDMA, manju količinu kokaina, oko 600 grama marihuane i pištolј sa pedeset metaka.

Osumnjičenima će biti određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

(mup)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.