Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Humanitarna akademija KUD "Abrašević" 31. januara u Kulturnom centru - | K-013 Portal

PANČEVO: Humanitarna akademija KUD "Abrašević" 31. januara u Kulturnom centru

PANČEVO: Humanitarna akademija KUD "Abrašević" 31. januara u Kulturnom centru

Kulturno umetničko društvo „Abrašević“ iz Pančeva, četvrtu godinu za redom svoje koncertne aktivnosti u godini počinje humanim radom. U petak, 31. januara, od 19:30 održaće se Humanitarna akademija u Dvorani Kulturnog centra Pančevo.

Tako su pre tri godine, hitnoj pomoći u Pančevu, uspeli da kupe EKG aparat, nekoliko merača pritiska i nekoliko oksimetara ali i da pomognu u lečenju jedne devojčice i jedne devojke.

Naime, oni svake godine, prvi koncert koji organizuju u godini, namene u humanitarne svrhe, tako što kompletan prihod od ulaznica, koji se prikupi na koncertu, ovo Društvo uplati na račun onoga kome je koncert namenjen. Kažu da ne biraju mnogo kome će novac usmeriti, nego jednostavno kada se vrate sa Novogodišnje pauze, ono što im se prvo prikaže u medijima kao apel javnosti za pomoć, a da je na teritoriji Pančeva, oni se samo odazovu. Jedino kod kupovine EKG aparata, inicijativa je potekla na drugačiji način, spontano ali se uspešno završilo.

Ove godine, KUD „Abrašević“ će uzeti učešće u pomoći porodici Bihler o kojima su ovih dana pisali mediji. U pitanju je majka sa dvoje dece, koja je na žalost mlada udovica, sa velikim zdravstvenim problemima. Ova porodica je nedavno zamalo ostala bez struje zbog neplaćenih računa, pa su sugrađani uspeli da se organizuju i da reše ovaj problem ali tu se problem ove porodice ne završava. Zato je Abrašević odlučio da bar još malo zadrži osmeh na licima porodice Bihler, tako što će svojim prilogom pomoći da oni bar još nešto lepo ili neophodno sebi priušte.

PANČEVO: Humanitarna akademija KUD "Abrašević" 31. januara u Kulturnom centru

- Smatramo da smo kao institucija koja se bavi decom od njihovog ranog detinjstva,u obavezi i da značajno utičemo na njihovo vaspitanje. Naš rad nije samo kulturno umetnički, nego u velikom delu i vaspitno obrazovni. Mi u Abraševiću imamo običaj da kažemo da pored Gorana Mitrovića, umetničkog direktora ansambla Abrašević, koji je najveće ime u ovoj vrsti umetnosti, svakoga možemo napraviti igračem ali najveći uspeh je napraviti tu decu dobrim ljudima. Zato mi ovu akciju sprovodimo kao pokaznu akciju, odnosno kao konkretno delo u vaspitanju dece, odnosno kao jedan školski čas o humanosti kao jedna od nejlepših vrednosti dobrog čoveka. Sa našim članovima se u pripremama za ovaj koncert o humanosti priča. Mi na probama pitamo našu decu da li znaju šta je humanost, zašto je važna, da li su i sami nekada bili humani i naravno, pričamo im o akciji koju sprovodimo jer smatramo da treba da znaju da su radeći nešto što vole, zajedno, organizovano, svi na okupu , doprineli da nekome bude malo bolje. Dok sa njima pričate, jasno vidite na njihovom licu da su zadovoljni i srećni što to čine, a pitala sam ih i kako se osećaju, imajući u sebi saznanje da će nekome pomoći i u glas su rekli LEPO. E to je poenta ove humanitarne akcije koja je jednom godišnje u našoj organizaciji na ovaj način , a trudimo se i da u toku godine budemo aktivni i da se uvek odazovemo kao gosti na raznim akcijama ovog tipa koje drugi organizuju, rekla je za K-013 Lela Stojnov, predsednica KUD "Abrašević".

PANČEVO: Humanitarna akademija KUD "Abrašević" 31. januara u Kulturnom centru

Nakon ove humanitarne akademije članove KUD "Abrašević" čeka još aktivnosti.

- Ovo je samo jedan od „školskih časova“ a sledeći je u maju kada nas očekuje Dan porodice, kada pričamo o značaju porodice i o njenoj vrednosti. Naravno do maja ćemo imati još razne radionice, pa tako u februaru jedan prelep dečiji koncert ali i spremamo Abraševićevu biblioteku knjiga u našem klubu ali o tom potom. Jednostavno ponoviću, rad našeg Abraševića je jedan kompleksan rad na vaspitnaju, obrazovanju naših članova uz očuvanje tradicionalnih vrednosti života, uz očuvanje naše kulture, tradicije kroz igru i pesmu, zakjučila je Stojnov.

Priključite se i vi humanitarnoj akciji, u skladu s mogućnostima, uplatom na tekući račun Vanje Bihler 160-0700100188114-23. 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS