Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pomozimo Ani Rajić da ostavi bolest za sobom - | K-013 Portal

Pomozimo Ani Rajić da ostavi bolest za sobom

budihuman, ana rajic, humanitarna akcija

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Anu Rajić (1996).

Ana je imala je bezbrižno detinjstvo, dok 2014. godine nije slučajno otkrila da je bolesna. Tada joj je dijagnostikovana bolest jetre i žučnih puteva – Autoimuni hepatits i Primarni sklerozirajući holangitis. Njen imuni sistem je u nekom trenutku njenog odrastanja počeo da napada jetru, koja je te godine već bila u stanju pred cirozu. Ipak, adekvatnom terapijom, lekovima koji su uticali na spuštanje njenog imuniteta, uspela je da dovede bolest pod kontrolu. Njeno telo je dobro reagovalo na lekove, pa je tako od 2015. godine bolest bila u remisiji, a doza lekova se postepeno smanjivala.

Na žalost, sve je krenulo lošim putem polovinom 2018. godine, kada je njena bolest počela ponovo da napreduje. Ana je tada već bila zaposlena i ubrzo je dala otkaz zbog prečestih pregleda, ležanja u bolnici i kontrola. Lekari su na sve moguće načine pokušavali da joj pomognu, menjajući lekove, doziranje lekova, korigujući njenu ishranu i slično. Ana se ponovo zaposlila krajem 2019. godine, ali se na tom poslu zadržala svega mesec dana, pre nego što je otvorila prvo bolovanje. Ležanje u bolnici se poklopilo sa prvim talasom virusa Covid 19, onog koji bi za nju bio koban s obzirom na to da pije imunosupresivne lekove. Naime, bilo kakva vrsta virusa u njenom telu pravi pravu pometnju, baš zbog njene svakodnevne terapije, pa je često morala da se odriče svega onoga što rade mladi – izlazaka, okupljanja velikog broja ljudi i sličnih stvari.

U aprilu prošle godine, rečeno joj je da je transplantacija jetre jedino rešenje za nju jer je izgradila toleranciju na lekove koji su joj do tada pomagali. Usled virusa koji je buknuo u Srbiji, Ana je dugo čekala na zasedanje konzilijuma. Stavljena je na zvaničnu listu čekanja transplantacije jetre u Srbiji tek u decembru 2020. godine, ali su joj lekari preporučili da traži pomoć u inostranstvu. U Srbiji je broj donora veoma nizak, a epidemiološka situacija nikako ne pomaže. Nema uslova za takvu vrstu intervencije. Na klinici Acibadem u Turskoj moguće je presađivanje organa sa živog donora, koji se nalazi u Aninoj porodici, i trenutno je to najbolje rešenje za nju.

Međutim, i veoma skupo. Troškovi transplantacije, specijalističkih pregleda pre i posle iste, Aninog i donorovog boravka u Turskoj u trajanju od minimum mesec dana, medikamenata i suplemenata, kao i troškovi puta i smeštaja. Zato je njoj potrebna vaša pomoć.

Šta će nova jetra doneti Ani?

Odlazak na posao, bogat socijalni život, druženje sa prijateljima, slobodnu funkcionalnost bez lekova, svakodnevnicu bez tegoba i miran san. Lepšu budućnost i veću mogućnost da živi normalnim načinom života. Bavljenje stvarima koje voli i ostvarenje onoga što godinama sanja. Sve ono što je svakom ljudskom biću potrebno i prirodno, možete da omogućite Ani.

Da Ana ostavi bolest za sobom! Budimo humani!

Pomozimo Ani!

 Upišimo 929 i pošaljimo SMS na 3030

 Upišimo human929 i pošaljimo SMS na 455

 160-6000000823161-89

 160600000082340439
IBAN: RS35160600000082340439
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

 E-doniraj

 PayPal

(Budihuman.rs)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.