Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website VIŠE OD IGRE: Odigrana humanitarna ragbi utakmica u Starčevu za pomoć nastradalima od zemljotresa u Sisku, Petrinji i Glini - | K-013 Portal

VIŠE OD IGRE: Odigrana humanitarna ragbi utakmica u Starčevu za pomoć nastradalima od zemljotresa u Sisku, Petrinji i Glini

humanitarna ragbi utakmica u starcevu

Nedelja, 10. januar, osvanula je sa prvim snegom ove zime. Međutim, to nije poremetilo ragbi veterane iz cele Srbije da se okupe u Starčevu i odigraju humanitarnu utakmicu za pomoć nastradalima u seriji  zemljotresa koji je pogodio Sisak, Petrinju i Glinu.

Na inicijativu Nikole Mudrića veterana tima Matori zmajevi, koji je osnovan prošle godine kao skup igrača bivše SFRJ, da se prikupe određena sredstva, usledio je odgovor RK Borac iz Starčeva da je najbolje da se odigra humanitarna utakmica, što je naišlo na opšte odobravanje svih veterana.

Zbog situacije sa pandemijom, veterani iz Bosne, Slovenije i Hrvatske nisu imali mogućnost da prisustvuju ovom događaju, ali su na drugi način pomogli ljudima iz ugroženih područja.

IMG 20210110 125627568

Već oko jedanaest časova počeli su da pristižu igrači iz Niša, Vršca, Beograda, Pančeva, Zemuna i Starčeva, da bi utakmica počela u podne. Sudija ovog duela bila je petnaestogodišnja Marija Stojšić, koja se odrekla svoje dnevnice u korist meštana sa Banije. Utakmica je odigrana po veteranskim pravilima, tri puta po 10 minuta.

U prvoj trećini bilo je ispitivanje snaga, tako da nije bilo eseja ni na jednoj strani.

Druga trećina je donela blago prednost ekipi Matorih zmajeva koji su poveli rezultatom 5-0, dok su domaći igrači Borca pokazali zube i u poslednjem napadu na utakmici poentirao preko Sanje Starčević i izjednačili na 5-5.

Posle utakmice Marko Sekulović iz RK Borac nam je izjavio: "Ovi momci su pomogli i posle poplava u Obrenovcu, kao i teško bolesnom Amiru Haliloviću iz Zenice, ovo je svojevrstan nastavak humanitarnog rada ovih divnih ljudi. Naša želja je da se mi okupljamo i družimo sa svim sportskim prijateljima, ali se pravi prijatelji pokazuju kad je muka."

af4ra34qr

Nikola Mudrić inicijator ove ideje kaže: "Veliko srce ovih ljudi se meri i u tome da su pojedini članovi došli samo kako bi uplatili novčani prilog, a nisu odigrali ni sekund utakmice, ovako nešto može samo ragbi da priušti.

Goran Filipović iz Niša je izjavio: "Iskreno se nadamo da će sledeće okupljanje koje je zakazano za april mesec u Zenici biti jedan novi početak, tj vraćanje na stanje pre pandemije."

Sva prikupljena sredstva biće uplaćena na račun Ragbi kluba "Sisak", koji će ga namenski proslediti najugroženijima.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.