Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Tople probe sistema daljinskog grejanja u Pančevu počinju 7. oktobra - | K-013 Portal

Tople probe sistema daljinskog grejanja u Pančevu počinju 7. oktobra

tople probe daljinskog grejanja, jkp grejanje pancevo

Zbog najave Republičkog Hidrometeorološkog zavoda da se očekuje veći pad prosečne dnevne temperature u tri uzastopna dana, JKP „Grejanje“ Pančevo će 7. oktobra, od 7 časova ujutru, početi tople funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja iz svih proizvodnih izvora.

Tople funkcionalne probe služe za proveru rada energetskih objekata,toplana i kotlarnica, čime se ujedno proverava i funkcionalnost toplovodne mreže, toplotnih predajnih stanica, a po potrebi i grejnih instalacija kako bi od 15. oktobra, kada je zvanični početak grejne sezone, ceo sistem mogao da startuje bez većih problema i havarija.

Nakon što je JP „Srbijagas“ kao distributer gasa omogućio da JKP „Grejanje“ 5. oktobra može da pređe na zimski režim rada, pokrenuti su kotlovi za zagrevanje tople vode. Treba napomenuti da režim rada za vreme toplih proba podrazueva postupno zagrevanje sistema daljinskog grejanja i da će u ovom periodu radijatori u stanovima biti mlaki.. Apelujemo na korisnike usluga daljinskog grejanja da obrate pažnju na ispravnost svojih unutrašnjih instalacija i da ukoliko primete curenje vode iz instalacija, kvar prijave Dispečerskom centru JKP Grejanja.

U toku obavljanja hladnih funkcionalnih proba, došlo je do havarije na četiri vrelovodne šahte na reonu toplane Sodara, kao i u delu toplovoda u reonu toplane Kotež u naselju Kotež, Tesla i Strelište. Uočene havarije su sanirane, ali je bilo neophodno dopuniti primarne i sekundarne instalacije daljinskog grejanja.

Iako je najavljen veliki rast cena enegenata za privredu, a samim tim gasa i struje i za toplane u Srbiji, JKP „Grejanje“ neće zatražiti korekciju cena svojih usluga. I ove godine će Preduzeće aplicirati za bankarski kredit, kako bi mogli da se plaćaju računi za gas i struju u zimskim mesecima, a što JKP „Grejanje“ praktikuje već 10 godina.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.