Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website MUP: Nedelja dana pojačane kontrole brzine - | K-013 Portal

MUP: Nedelja dana pojačane kontrole brzine

roadpol, europol, kontrola brzine saobracaja, saobracajna policija

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije najavilo je da će od sutra do 27. marta ove godine saobraćajna policija pojačano kontrolisati brzinu kretanja vozila.

Akcija će biti sprovedena u 30 evropskih zemalja koje su članice Mreže saobraćajnih policija Evrope (ROADPOL), navedeno je iz MUP-a.

Kao deo akcije, u četvrtak, 24. marta, biće organizovan takozvani ‘Speed Marathon’, tokom kojeg će na svim najvažnijim putnim pravcima brzina biti merena neprekidno, 24 časa, dodaje se u saopštenju.

Saobraćajna policija svakog dana angažovaće sve raspoložive uredjaje – ručne radare, radare u sistemima video nadzora, kao i u vozilima bez obeležja policije – „presretačima“, dok će na autoputevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila.

Svaki kontrolisani vozač biće alkotestiran, dok će saobraćajna policija prilikom zaustavljanja kontrolisani i korišćenje pojasa.

U prva dva meseca ove godine na putevima u Srbiji dogodila se 61 saobraćajna nezgoda sa smrtnim ishodima, a u gotovo polovini jedan od uzroka je neprilagodjena brzina uslovima saobraćaja i stanju puta.

Takodje, tokom navedenog perioda, saobraćajna policija sankcionisala je oko 65.000 vozača zbog prekoračenja brzine, što je dvostruko više nego u prva dva meseca 2021. godine.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.