Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Zimski uslovi vožnje u nekim delovima Srbije - | K-013 Portal

Zimski uslovi vožnje u nekim delovima Srbije

saobraćaj, putevi

Konstantno čišćenje puteva donosi bolju prohodnost i lakše uslove za vožnju, ali vozači i pored toga moraju da računaju na zimske uslove vožnje na putevima u zapadnoj, jugozapadnoj i centralnoj Srbiji, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

U ovim područjima treba koristiti magistralne puteve kao i puteve koji spadaju u prvi prioritet čišćenja na kojima je prohodnost bolja.

Slično je i na prilazima ski-centrima, zbog toga je obavezna upotreba lanaca jer je vožnja sa njima u ovakvim uslovima lakša i bezbednija.

Prema informacijama Uprave granične policije, teretna vozila na izlasku iz zemlje na graničnom prelazu Horgoš čekaju tri sata.

Teretnjaci na Kelebiji zadržavaju se dva sata, a na Batrovcima i Gradini po jedan sat.

Na deonici Brzeće - Kopaonik (Jaram) vidljivost samo pet metara

Na deonici Brzeće - Kopaonik (Jaram), na delu Usek-Jaram, vidljivost smanjena do 5 metara zbog jakog vetra koji prouzrokuje vremenske neprilike, saopštilo je jutros JP "Putevi Srbije".

Na toj deonici na snazi zabrana kretanja za šlepere i kamione sa prikolicom.

Apeluje se da učesnici u saobraćaju koriste zimske pneumatike, da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, poštuju ograničenja brzine i da prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu.

Radovi na deonicama pojedinih putnih pravaca

Na putu Petrovac na Mlavi - Krepoljin, zbog oštećenja kolovozne trake ka Krepoljinu usled klizišta, saobraćaj za putnička vozila odvija se naizmeničnim propuštanjem vozila, a na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila, saopštilo je jutros JP "Putevi Srbije".

Alternativni pravci: iz smera Petrovca na Mlavi državnim putem II A reda broj 147 ka Kučevu, a iz smera Krepoljina državnim putem II A reda broj 186 ka Despotovcu.

Negotin - državna granica SRB/BUG (Mokranje), radovi na pojačanom održavanju do 1. marta, uz naizmenično propuštanje vozila.

Užice - Bela Zemlja, izlaz iz Užica ka Beloj Zemlji, radovi na sečenju asfalta i popravci vodovodne cevi. Zatvorena je leva saobraćajna traka iz smera Užica. Saobraćaj se odvija u dve saobraćajne trake.

Apeluje se da učesnici u saobraćaju koriste zimske pneumatike, da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, poštuju ograničenja brzine i da prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu.

Prema informacijama Uprave granične policije u 7.45 časova:

na graničnom prelazu Horgoš, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 180 minuta,

na graničnom prelazu Kelebija, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 120 minuta,

na graničnim prelazima Batrovci i Gradina, na izlazima, zadržavanja za teretna motorna vozila su po 60 minuta.

 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.