fbpx

Pretraga sajta

Poveži se sa K-013

K-013 Facebook K-013 Instagram K-013 Twitter K-013 Youtube K-013 Linkedin 

K-013 Viber K-013 WhatsApp K-013 Skype K-013 Telegram K-013 RSS

kako neutralisati miris hrane posle kuvanja

Kako da neutrališete miris hrane posle kuvanja

Miris hrane zaista može da otvori apetit, ali ponekad, ako potraje, može da predstavlja problem.

Nekoliko načina da neutrališete miris hrane:

1. Zatvorite vrata ostalih prostorija dok pripremate hranu. Tkanina odmah upija masnoću i mirise, pa je zato najbolje da zatvorite vrata spavaće sobe, predsoblja i dnevne sobe dok pripremate specijalitete. Na taj način ćete sprečiti da nameštaj ili odeća upiju mirise.

2. Uključite aspirator ili održavajte protok vazduha  u kuhinji. Najbolji način da sprečite zadržavanje mirisa je da vam kroz kuhinju stalno cirkuliše vazduh. Ne zaboravite da češće menjate filtere na apsoratoru, a  dok kuvate možete držati prozor otvorenim.

3. Odmah počistite i operite kuhinju. Kada završite s pripremom hrane, operite posuđe koje ste koristili, ali i radnu površinu i šporet.

4. Prokuvajte omiljene začine. Stavite šipku cimeta, karanfilić ili koru citrusa u posudu sa vodom i stavite da prostruji na blagoj vatri. Ovi prijatni mirisi će neutralisati zaostale mirise hrane.

5. Ostavite posudu sa sirćetom, sodom bikarbonom ili mleveom kafom preko noći. Kako bi se neutralisali mirisi hrane koju ste pripremali, na radnu površinu stavite posudu sa sirćetom, sodom bikarbonom ili mlevenom kafom i ostavite je preko noći. Do jutra će nestati neugodni mirisi.

(Krstarica)

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.