fbpx

Pretraga sajta

Poveži se sa K-013

K-013 Facebook K-013 Instagram K-013 Twitter K-013 Youtube K-013 Linkedin 

K-013 Viber K-013 WhatsApp K-013 Skype K-013 Telegram K-013 RSS

pecenje paprike

Paprike za zimnicu možete ispeći i u stanu, bez dima

Priprema zimnice se za mnoge domaćice svela na minimum, jer je sve lakše nabaviti razno povrće i van sezone.

Ipak, u većini kuća se i dalje ostavlja ajvar ili barem pečena paprika u zamrzivaču. Ona je pogodna i za najrazličitija jela, jer ćemo je dodavati u sataraš, đuveč ili ratatuj, a uvek je dobro rešenje za brzi doručak ili večeru.

Pečenje paprike ume da bude veliki posao, naročito zato što se isprlja cela kuhinja, a kuća danima miriše na dim. Najbolje rešenje bi bilo – po starinski – „smederevac“ u dvorište, pa se domaćica ne preznojava, a paprike peku istiha da se sačuva što više vitamina.

Ko god ima terasu, može da organizuje savremenu verziju ovog posla i u gradu.

Nabavite lagani električni roštilj koji ćete uključiti vodeći računa o svim merama bezbednosti. On, po pravilu, ima u dnu dublji sud nalik plehu za pečenje koji treba napuniti hladnom vodom do oznake proizvođača.

Morate ovo obaviti dok roštilj još nije uključen i stalno voditi računa da nivo vode ne padne ispod minimalne granice.

Na rešetku ređajte oprane i osušene paprike, pa ih pecite ravnomerno ih okrećući tako da budu „oprljene“ sa svih strana.

Voda u sudu pod rešetkom drastično smanjuje pojavu dima pa se ni komšijama ni vama neće zacrveneti oči već posle petnaest minuta ove kulinarske akcije.

Paprike pakujte šerpu sa debelim dnom, poklopite i preko poklopca stavite vlažnu kuhinjsku krpu. Kad sve budu pečene, neka stoje u tom sudu dok se ne ohlade dovoljno da možete da ih ljuštite ili neljuštene pakujete u zamrzivač.

Ako živite u stanu bez terase, a nemate aspirator u kuhinji, za vas je možda bolje rešenje da paprike ispečete u rerni, piše Stil.

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.