fbpx

Pretraga sajta

Poveži se sa K-013

K-013 Facebook K-013 Instagram K-013 Twitter K-013 Youtube K-013 Linkedin 

K-013 Viber K-013 WhatsApp K-013 Skype K-013 Telegram K-013 RSS

pileća krilca, recept, recepti

Pileća krilca: Jeftina, a savršena

Krilca su u Srbiji još uvek nepravedno zanemareni deo pileta, koji se obično ostavlja za bujine i supe. Ali, uz malo truda, mogu se transformisati  u divan i konkretan obrok.

Da biste od ovog jeftinijeg dela piletine napravili dobar obrok, poslužite se ovim malim trikovima velikih majstora kuhinje.

1. Odstranite vrh krila nožem

Iako u vrhu krila ima nešto mesa, ovaj će deo vrlo lako zagoreti tokom termičke obrade, pa je bolje odstraniti ga oštrim nožem i ostaviti za pripremu bujona i supa.

2. Osušite i posolite krilca pre pečenje

Očišćena krila dobro posušite papirnatim ubrusom, posolite ih, pa ih stavite u nepoklopljenu posudu u frižider na sat vremena ili preko noći. Stručnjaci tvrde da će uklanjanje tečnosti iz krilca i soljenje osigurati hrskaviju kožicu tokom termičke obrade.

3. Pecite ih u dosta ulja

Ne morate imati fritezu da biste dobili hrskava pileća krilca. Dovoljno ih je ispeći u većoj količini vrućeg ulja u loncu na šporetu. Pre stavljanja u vruće ulje još ih jednom osušite papirnatim ubrusom kako biste sprečili prskanje na sve strane.

4. Ne pretrpavajte lonac

Krilca će se bolje ispeći ako imaju dovoljno mesta u loncu. Radije pecite pripremljena krila na više puta, nego da pretrpavate lonac i tako sprečite jednomernu termičku obradu.

5. Začinite nakon pečenja

Mnogi tvrde da će krilca imati bolji ukus ako ih „marinirate“ nakon pečenja. Na raspolaganju su vam mnoge kombinacije, a posebno popularne su one sastavljene od ljutog sosa po želji, putera i zaslađivača poput meda koji se lagano zagreje, a potom prelije preko mesa.

(Krstarica)

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.