fbpx

Pretraga sajta

Poveži se sa K-013

K-013 Facebook K-013 Instagram K-013 Twitter K-013 Youtube K-013 Linkedin 

K-013 Viber K-013 WhatsApp K-013 Skype K-013 Telegram K-013 RSS

kuvanje kukuruza, kako skuvati kukuruz, kuvani kukuruz, kukuruz

Trik pomoću kojeg ćete kukuruz skuvati za samo 8 minuta

Kuvani kukuruz je nešto što sa velikim zadovoljstvom pripremamo leti. A da li znate da vam je za njegovu pripremu potrebno samo 8 minuta?

Većina domaćica misli da je za zaista ukusni kukuruz potrebno čekanje. S druge strane, ako se kuva predugo, korisna svojstva se mogu izgubiti.

Uz ovaj trik ćete imati kuvani kukuruz za samo 8 minuta.

Prvo podelite klip kukuruza na dve polovine, a nakon toga da prelijte vodom. Kada voda provri, nalijte 1 čašu svježeg mleka i 1 parče maslaca.

Smesu ostavite da vri 8 minuta, a nakon toga je sklonite sa vatre. Na kraju posolite po ukusu i uživajte u kukuruzu sa mlečnim ukusom.

Osim što je ukusan, kukuruz je i vrlo koristan za zdravlje creva. Snižava i visok holesterol, poboljšava pamćenje i smatra se prevencijom za dijabetes tipa 2.

Sadrži ugljene hidrate, magnezijum, folnu kiselinu, proteine i mnoge druge hranljive sastojke, koji smanjuju rizik od kardiovaskularnih bolesti.

Prema stručnjacima, ukoliko jedete 1 klip kukuruza svaki dan, unosićete 22% vlakana, neophodnih telu za zdrav režim ishrane.

(Krstarica)

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.