Trikovi za pohovanje mesa: Manje je masno i kuća ne smrdi -
pohovanje mesa, trikovi

Trikovi za pohovanje mesa: Manje je masno i kuća ne smrdi

Pohovanje hrane u rerni mnogo je lakši i prijatniji posao nego u tiganju. Kuća ne smrdi toliko, ulje ne leti po celoj kuhinji, potrebno je manje, a ono što pripremite nije toliko masno. Možete pohovati i meso i povrće, a samo se trebate držati nekoliko pravila.

Namirnicu pripremite na uobičajen način, na primer, meso uvaljajte u brašno, jaja i na kraju u prezle. Pripremite odmah sve komade koje planirate da pohujete.

U međuvremenu upalite rernu na oko 200 stepeni, zavisno od toga šta pohujete – za meso je potrebno više vremena pa je temperatura malo niža dok povrću ne treba dugo.

U pleh stavite malo ulja, tek toliko da dno bude premazano i stavite ga u vruću rernu. Držite kratko, samo da se ulje zagreje pa složite komade spremne za pohovanje i premažite ih odozgo uljem.

Na pola pečenja okrenite komade na drugu stranu. Na isti način moguće je ispeći i ćevape, pljeskavice…

Ako ovako pečete hamburgere ili čizburgere, ispecite meso na takav način, na kraju po njemu poređajte listiće sira, a presečene lepinje složite tako da se jednim delom drži za ivicu mesa, a drugim za rub pleha. Tako će se zagrejati i postati tek mrvicu hrskavo.

(Krstarica)

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com