Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 01.11. - PREDSTAVA "Jazavac pred sudom" u Apolu | K-013 Portal

01.11. - PREDSTAVA "Jazavac pred sudom" u Apolugde izaci, apolo, pancevo

Pozorišna predstava "Jazavac pred sudom" odigraće se u četvrtak, 01. novembra, od 19:30 sati u dvorani "Apolo". Ulaz je besplatan, a karte se mogu preuzeti u Domu omladine od 15-20 sati.

Dom omladine Pančevo i Pozorište Lektira potpisali su ugovor o saradnji za 2018. godinu, pa i ove školske godine nastavljamo igranje njihovih predstava.

Pozorište Lektira nastalo je po ideji glumca Ivana Jevtovića koji je u saradnji svojih kolega Milene Nikolić i Dejana Jajčanina i svoje porodice započeo rad na osnivanju novog pozorišta koje ima edukativni karakter. Kao temu izabrali su školsku lektiru i u saradnji sa profesorima književnosti odabrana su određena dela planom i programom uvrštena u rad škola na teritoriji Republike Srbije. Svako izvođenje predstave prati radionica u kojoj će publika, u ovom slučaju učenici, imati priliku da aktivno diskutuju sa glumcima i profesorima srpskog jezika i književnosti. Učenici mogu da iznesu svoja razmišljanja o komadu-književnom delu i onome što su videli na sceni, imaju mogućnost da odaberu određene scene koje žele da odgledaju ponovo ili da ih kao reditelji izmene, a da im glumci odigraju po njihovim indikacijama, a sve u cilju odgovora na postavljena pitanja i adekvatnog razumevanja i analize određenog književnog dela.

Pozorište Lektira se obraća mladim ljudima gde je Dom omladine Pančevo video priliku i šansu da učenicima Pančeva ponude edukativan i s druge strane zabavan program, da zajedničkom saradnjom učestvuju u njihovoj edukaciji o značaju pismenosti, čitanja i lepog govora kroz rad na pozorišnim predstavama. Pozorište Lektira teži učenju pravilnih obrazaca ponašanja i otkrivanju značaja komunikacije i međuljudske saradnje u razvoju mladih ljudi.

Predstave koje će se naći na repertoaru tokom 2018. godine su „Romeo i Julija“ Vilijam Šekspir, „Jazavac pred sudom“ Petar Kočić, „Narodni poslanik“ Branislav Nušić, „Faust“ Johan Volfgang Gete, „Pokondirena tikva“ Jovan Sterija Popović i jedna premijera za kraj uspešne saradnje. Ulaz za sve predstave je slobodan, ali je potrebno obezbediti karte na vreme, zbog ograničenog broja mesta.d

loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.