fbpx

01.11. - PREDSTAVA "Jazavac pred sudom" u Apolu
gde izaci, apolo, pancevo

Pozorišna predstava "Jazavac pred sudom" odigraće se u četvrtak, 01. novembra, od 19:30 sati u dvorani "Apolo". Ulaz je besplatan, a karte se mogu preuzeti u Domu omladine od 15-20 sati.

Dom omladine Pančevo i Pozorište Lektira potpisali su ugovor o saradnji za 2018. godinu, pa i ove školske godine nastavljamo igranje njihovih predstava.

Pozorište Lektira nastalo je po ideji glumca Ivana Jevtovića koji je u saradnji svojih kolega Milene Nikolić i Dejana Jajčanina i svoje porodice započeo rad na osnivanju novog pozorišta koje ima edukativni karakter. Kao temu izabrali su školsku lektiru i u saradnji sa profesorima književnosti odabrana su određena dela planom i programom uvrštena u rad škola na teritoriji Republike Srbije. Svako izvođenje predstave prati radionica u kojoj će publika, u ovom slučaju učenici, imati priliku da aktivno diskutuju sa glumcima i profesorima srpskog jezika i književnosti. Učenici mogu da iznesu svoja razmišljanja o komadu-književnom delu i onome što su videli na sceni, imaju mogućnost da odaberu određene scene koje žele da odgledaju ponovo ili da ih kao reditelji izmene, a da im glumci odigraju po njihovim indikacijama, a sve u cilju odgovora na postavljena pitanja i adekvatnog razumevanja i analize određenog književnog dela.

Pozorište Lektira se obraća mladim ljudima gde je Dom omladine Pančevo video priliku i šansu da učenicima Pančeva ponude edukativan i s druge strane zabavan program, da zajedničkom saradnjom učestvuju u njihovoj edukaciji o značaju pismenosti, čitanja i lepog govora kroz rad na pozorišnim predstavama. Pozorište Lektira teži učenju pravilnih obrazaca ponašanja i otkrivanju značaja komunikacije i međuljudske saradnje u razvoju mladih ljudi.

Predstave koje će se naći na repertoaru tokom 2018. godine su „Romeo i Julija“ Vilijam Šekspir, „Jazavac pred sudom“ Petar Kočić, „Narodni poslanik“ Branislav Nušić, „Faust“ Johan Volfgang Gete, „Pokondirena tikva“ Jovan Sterija Popović i jedna premijera za kraj uspešne saradnje. Ulaz za sve predstave je slobodan, ali je potrebno obezbediti karte na vreme, zbog ograničenog broja mesta.d


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.