02. junKoncert: Katarina Pinter (violina) -

02. jun - Koncert: Katarina Pinter (violina)
montekristo 0507


02. jun - Koncert: Katarina Pinter (violina)

Na programu dela: 

Cesar Franck - Sonata for violin and piano ina A – major

Ernest ChaussonPoeme

Dmitri SchostakovichPrelude for violin and piano, No.4

Katarina Pinter rođena je 21.avgusta 1994. godine u Beogradu.Osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekla je u klasi profesorke Milene Milosevic u Muzickoj skoli "Jovan Bandur",uz svesrdnu pomoc profesora Vladislava Bobića od 2010.godine.

Od 2005 godine,aktivno učestvuje na svim bitnim nadmetanjima koja se organizuju za mlade violiniste. Iste godine na takmicenju “Mali virtuoz” odnela je I nagradu a na Lazarevačkim susretima mladih violinista i na 51. festivalu muzičkih i baletskih skola Srbije  u Vršcu 2007. godine  II nagradu.

Prethodnih godina  redovno je ucestvovala na Međunarodnom festivalu gudača u Sremskoj Mitrovici gde je 2005,2010 i 2013. odnela III nagradu a 2011 i 2012 drugu,kao i na Republičkim takmičenjima gde je 2006 odnela  III nagradu a 2008. II nagradu.

Na Školskom takmičenju u Pančevu 2007,2008 i 2009 godine odnela je prve nagrade,a na istom nadmetanju dva puta je proglasena za laureata.

Na Republičkom takmičenju iz solfeđa ucestvovala je 2008.godine kada je odnela I nagradu,a 2010 i 2012 na istom takmičenju treću.Na susretima mladih solfeđista u Požarevcu 2010,odnela je II nagradu.

Godine 2012. je sa koleginicom Katarinom Kalmar na takmičenju kamernih ansambala "Mita Topalović" odnela I nagradu.

Od 2008. godine svirala je u Vojvođanskom omladinskom kamernom orkestru sa kojim je nastupala po celoj Vojvodini. Godine 2012 je bila član gradskog orkestra "Jovan Bandur" sa kojim je imala vise uspešnih koncerata u velikim dvoranama,izmedju ostalog i u Kolarčevoj zadužbini.

Godine 2012. učestvovala je u međunarodnom projektu European Music Crossing pod pokroviteljstvom Evropske Unije i stekla odgovarajući sertifikat.

Imala je preko trideset javnih nastupa,među kojima je najznačajniji nastup 2013. godine na koncertu Jovana Kolundžije na kojem je nastupila kao gost ovog poznatog violiniste koji joj je pre nastupa odrzao masterclas.

Na kraju školske 2012/2013 godine proglašena je za đaka generacije u Muzičkoj školi “ Jovan Bandur”u Pančevu, a  dobitnik je i diplome “Vuk Karadžić”.

Od 2013. student je Akademije umetnosti u Novom Sadu . Prvo u klasi profesorke Evgenije Kravceve.

Od iste godine je bila  u kamernom sastavu “Nerazdvojni duo” sa Vanjom Radlovacki, studentkinjom violine u klasi profesorke Marine Milić Apostolović, sa kojom je imala više uspeših nastupa u Novom Sadu. 

Od  2014.godine je bila  u klasi prof. Marije Špengler,a od iste godine je član Omladinske filharmonije NAISSUS.

Od 2015. je u klasi prof. Miroslava Pavlovica, koncertmajstora Beogradske filharmonije. Od ove godine je u klavirskom triu sa Sanjom Ćaldovic- klavir i Bogdanom Jovanovicem- violončelo u klasi prof. Aleksandra Tasica.

Iste godine je pohadjala master-clas kod Filipa Grinberga umetnickog direktora i dirigenta Kijevske Filharmonije.

Na kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorista ucestvuje u ansamblu koji prati predstavu Seoska lola.

U oktobru 2016 je ucestvovala u orkestru BENSO, projektu udruzenih akademija pod dirigentskom palicom Bojana Sudjica, a iste godine je i bila polaznik prvog kursa Beogradske Filharmonije pod nazivom "Filhademija" na kojem je radila sa dirigentom Fabris Bolonom.

Katarina je do sada odrzala osam solistickih koncerata, od kojih dva humanitarnog karaktera, 2014. za pomoc stradalima u poplavama i 2015. za pomoc ucenicima skole za osnovno i srednje obrazovanje "Mara Mandic" u Pancevu.

Tokom aprila meseca 2017. Godine nastupala  je na Novosadskim muzičkim svečanostima i Somborskim muzičkim svečanostima kao član Akademskog orkestra koji je tom prilikom pratio violinistu Stefana Milenkovića.

Učestvuju: Katarina Pinter - violina i Nataša Srdić Jahn - klavirska pratnja
Datum: 02. jun
Vreme: 19:00h
Mesto: Dvorana, Kulturni centar Pančevo


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

BIG ŠOPING DANI

Školica sporta Fit Happy Kids

Autoškola Montekristo Pančevo

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble