11.aprilArt tura – galerija na otvorenom -

11.april - Art tura – galerija na otvorenom
montekristo 0507


art tura galerija na otvorenom

Narodni muzej u Pančevu i Narodni muzej u Beogradu otvoriće izložbu Art tura, koju čini odabir vrhunskih reprodukcija remek-dela iz kolekcije Narodnog muzeja u Beogradu u holu Gradske uprave u ponedeljak, 11. aprila u 12 časova.

Tom prilikom prisutnima obratiće se: Svetlana Mesicki, direktor Narodnogmuzeja u Pančevu i Gordana Grabež, operativni direktor Narodnog muzeja u Beogradu. Prva šetnja kroz galeriju pod vedrim nebom započeće u holu Gradske uprave Pančevo.

Eksponati izložbe Art tura gostovaće na fasadama zgrada u Pančevu u okviru starog gradskog jezgra kako bi se sugrađani i gosti Pančeva što bolje i neposrednije upoznali sa našim kulturnim blagom.

Kreirajući mogućnost novog i drugačijeg susreta sa umetninama iz zbirki Narodnog muzeja svim radoznaocima je pružena prilika da uživaju u delima Kloda Monea, Kamija Pisaroa, Pjera Ogista Renoara, Matisa ili Pabla Pikasa kao I remek delima domaćih autora od kojih izdvajamo dela Katarine Ivanović, Paje Jovanovića, Nadežde Petrović i Jovana Bjelića.

Ovaj obostrani iskorak iz uobičajenog – izlazak iz muzeja i umetnički doživljaj prolaznika na ulicama grada i u javnom prostoru, do sada je postigao veliki uspeh u javnosti, te smatramo da će ovaj naročit koncept izložbe u velikoj meri doprineti raznovrsnosti kulturnog života u Pančevu i dodatno podstaći naše sugrađane da konzumiraju kulturne sadržaje koji su im dostupni.

V.J.P.


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

BIG ŠOPING DANI

Školica sporta Fit Happy Kids

Autoškola Montekristo Pančevo

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble