Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 12.03. - IZLOŽBA slika "Hilandar" Emila Sfere u Galeriji SKC na Novom Beogradu - | K-013 Portal
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 206

12.03. - IZLOŽBA slika "Hilandar" Emila Sfere u Galeriji SKC na Novom Beogradupancevo, beograd, novi sad

Izložba slika "Hilandar" pančevačkog slikara Emila Sfere biće otvorena u utorak, 12. marta, u 19 sati u Galeriji SKC na Novom Beogradu.

Emil Sfera (biografija)

Diplomirao je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 1994. godine. Priredio je 70 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Izlagao je na velikom broju kolektivnih izložbi. Studijski je boravio u Parizu na „Cite Internationale des Arts” 1996. i 2003.

Učestvovao je u velikom broju umetničkih simpozijuma i kolonija. Član je nacionalnih i lokalnih udruženja likovnih umetnika. Aktivno se bavi promocijom dečjeg stvaralaštva i pedagoškim radom. Dobitnik je više nagrada od kojih i dve Oktobarskog salona u Pančevu i vojvođanske nagrade „Nađapati Kukac Peter” za 2010. godinu. Učestvuje u oslikavanju ambijentalnih celina kao što su murali, a oslikava i nameštaj i enterijere. Slikarstvom se aktivno bavi od 1984. godine, a do sada je ostvario preko 5.000 umetničkih dela, od kojih se mnoga nalaze u privatnim i galerijskim zbirkama u zemlji i inostranstvu. Živi i radi u Pančevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.