fbpx

Pretraga sajta

Poveži se sa K-013

K-013 Facebook K-013 Instagram K-013 Twitter K-013 Youtube K-013 Linkedin 

K-013 Viber K-013 WhatsApp K-013 Skype K-013 Telegram K-013 RSS

12.11. - KONCERT ansambla "Beogradski barok" u Narodnom muzeju Pančevo

gde izaci pancevo, narodni muzej pancevo, beogradski barok

U ponedeljak 12. novembra u Narodnom muzeju u Pančevu, s početkom u 20 časova ansambl Beogradski barok prirediće završni koncert „Barokne radionice 2018“.

Združeni ansambl radionice koga čine članovi Beogradskog baroka, studenti i profesori Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu i đaci i profesori muzičke škole Josip Slavenski izvešće remek-dela italijanskih baroknih kompozitora Korelija, Torelija, Durantea i Đeminijanija u žanru končerta grosa. Pančevačka publika će imati jedinstvenu priliku da čuje izvođenje ovih dela u zvučno bogatom ansamblu i u kombinaciji savremenih instrumenata i kopija istorijskih instrumenata. Ulaz na koncert je slobodan.

U okviru obeležavanja 15 godina od osnivanja ansambla, kao i u znak sećanja na svog osnivača g. Predraga Novovića (1936–2016), Beogradski barok inicira obnovu značajne obrazovne aktivnosti - „Barokne radionice“. Radionica se organizuje u saradnji sa Fakultetom muzičke umetnosti u Beogradu i muzičkom školom Josip Slavenski kao eho proslave 80 godina od osnivanja ove dve važne muzičke institucije na kojima je Novović osnovao i godinama vodio „Baroknu radionicu“. Združeni ansambl predavača i polaznika radionice sa više od dvadeset muzičara će izvesti remek-dela italijanskih baroknih kompozitora Arkanđela Korelija, Đuzepea Torelija, Frančeska Durantea i Frančeska Đeminijanija u žanru končerta grosa ili velikog koncerta (it. Concerto grosso). Program čine tematski povezana dela koja odlično predstavljaju popularan žanr koncertne muzike u Evropi krajem 17. i početkom 18. veka. Koncert se realizuje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Više informacija o aktivnostima Beogradskog baroka na: https://www.youtube.com/ (kanal Belgrade Baroque) i https://www.facebook.com/belgrade.baroque

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.