Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website 13.12. - PREDSTAVA "Noćna straža" u Kulturnom centru | K-013 Portal

13.12. - PREDSTAVA "Noćna straža" u Kulturnom centru


gde izaci pancevo, kulturni centar pancevo, pozorišna predstava

Pozorišna predstava "Noćna straža" reditelja Borisa Lješevića biće odigrana 13. decembra od 19:30 sati u Dvorani Kulturnog centra Pančevo. 

Igraju: Nenad Ćirić, Jelena Stupljanin, Jelena Petrović, Nebojša Ilić ,Gorica Popović, Uroš Jakovljević, Bojan Žirović i drugi

Reč reditelja:

Ljudi prikazani u „Noćnoj straži” ne obezbeđuju svoju egzistenciju radom već spletkarenjem, manipulacijama, varanjem i prećutkivanjem istine. Ko ne vlada ovim veštinama, prognan je na margine ovog čudnog sveta u kome caruju sumnjive markize, propali i posrnuli plemići, kolekcionari lažnih slika... Svet koji je postao falsifikat. Vidimo generaciju čija su religija komfor i udobnost. Naviknutu da živi od tuđih para dobijenih brakovima, nasledstvom, obmanom, bez pomisli da to neće večno trajati. Komad „Noćna straža” počinje od pitanja: šta se dešava kada para nestane?

Radnja komada smeštena je u tridesete godine prošlog veka, likovi su uglavnom na ovaj ili onaj način dekadentni pripadnici bogatijeg sloja društva, a kroz preplitanje njihovih karaktera i životnih priča, između ostalog, oslikava se zakonitost kako se upravo kad se čovek uznese u procvatu i uspehu (ili u onom što on takvim vidi), stvara klica propasti.

Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

loading...