20.09.Predstavljanje knjige Milana Orlića u Gradskoj biblioteci -

20.09. - Predstavljanje knjige Milana Orlića u Gradskoj biblioteci
montekristo 0507


gradska biblioteka pancevo

U četvrtak, 20. septembra 2018. u 19:30, predstavljanje knjige Milana Orlića „Andrić, Crnjanski, Pekić: pripovedne strukture srpskog (post)modernističkog romana“.

Gosti: prof dr Tomislav Longinović i Milan Orlić, autor

Studija Milana Orlića Andrić, Crnjanski, Pekić (Link: www.malinemo.rs ) je adaptirana verzija istoimene doktorske disertacije koju je autor na engleskom jeziku odbranio na Univerzitetu Monaš (Melburn), a prošle godine i preveo sa engleskog na srpski jezik.

Studija je dubinski fokusirana na trojicu ključnih autora koji svojim delima povezuju srpski, jugoslovenski i evropski modernizam i postmodernizam: Ivu Andrića, Miloša Crnjanskog i Borislava Pekića. Obuhvata i širi izbor srpskih pisaca od kojeg zastaje dah (od 1832. do 1984. godine), uključujući „preteče“ modernizma i postmodernizma.

Doktorska studija Milana Orlića Andrić, Crnjanski, Pekić (pripovedne strukture srpskog (post)modernističkog romana), odbranjena je na Univerzitetu Monaš (Melburn), na strukturalistički preispituje srpski književni kanon HH veka. Daje originalni doprinos srpskoj književnoj teoriji. Ovako opsežno i zahtevno istraživanje figure pripovedača i pripovednih struktura u srpskom modernizmu i postmodernizmu, kao što je Orlićevo – do sada nije objavljeno.

(Iz recenzije prof. doktora Tomislava Longinovića)


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

BIG ŠOPING DANI

Školica sporta Fit Happy Kids

Autoškola Montekristo Pančevo

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble