20.maj"Promocija kataloga „Muzej oko nas“ i izložba dečjih radova" -

20.maj - "Promocija kataloga „Muzej oko nas“ i izložba dečjih radova"
montekristo 0507


Promocija kataloga „Muzej oko nas“ i izložba dečjih radova

Pedagoško odeljenje Narodnog muzeja Pančevo poslednjih godina u kontinuitetu sprovodi aktivnost kreativnih radionica. U okviru istih obrađuju likovne, istorijske, etnološke, arheološke i kulturološke teme, baveći se materijalnim i nematerijalnim kulturnim nasleđem. Sprovođenje rada tih radionica nije vezano isključivo za lokalnu zajednicu, već obuhvata šire područje.

U katalogu „Muzej oko nas“ dat je prikaz muzejskih kreativnih radionica, koje su realizovane u 2014. i 2015. godini. Upoznajemo se sa dečijim stvaralaštvom, slojevitošću njihovih ličnosti  i njihovim umećem da se uz pomoć mašte, kroz igru i zabavu, izraze na kreativan način. Ovom prilikom su stručnjaci muzeja svih profila vršili edukaciju dece, omladine i  odraslih kroz praktičan rad i tako postigli da ih dodatno informišu o mnogim oblastima i temama u okviru njih.  Urednik kataloga je Olivija Sladojević, muzejski pedagog.

Narodni muzej Pančevo i ove godine učestvuje u manifestaciji „Muzeji Srbije, deset dana od 10 do 10“ u okviru koje će se obeležiti Međunarodni dan muzeja (18. maj), Nacionalna nedelja muzeja i 12. Evropska noć muzeja (21. maj). Tokom deset dana posetioci Muzeja imaće prilike da uživaju u raznovrsnom programu koji će se odvijati od 12 do 21. maja od 10 ujutru do 10 uveče.


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

BIG ŠOPING DANI

Školica sporta Fit Happy Kids

Autoškola Montekristo Pančevo

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble