Adamov: Minja je deo odrastanja mnogih mališana u regionu
minja subota, joca adamov

Adamov: Minja je deo odrastanja mnogih mališana u regionu
montekristo 0507


Minja Subota je bio stvaralac vrlo širokog spektra, ali najviše tragova je ostalo u staralaštvu za decu – i emisije i decije pesme za večna vremena, kazao je Jovan Joca Adamov, novosadski dirigent, kompožitor, producent i najbliži Minjin saradni.

„Neka od njegovih pesama, kao Deca su ukras sveta i dan danas i u pokidanoj Jugoslaviji, kada se pojavimo u Hrvatskoj Bosni, Crnoj Gori, kada negde pred decom zapeva tu pesmu – svi pevaju sa njim“, naveo je Adamov.

Minja Subota i njegovo celokupno stvaralaštvo postalo je deo mnogih porodica, a pored komponovanja muzike za decu, pisao je i knjige, a ostaće upamćen kao zaštitno lice televizijskog decijeg programa, kao i voditelj mnogih festivala među kojima je najpoznatiji Mini-tini festival za vokalne soliste osnovnoškolskog uzrasta.

Joca Adamov i Minja Subota zajednički rad započeli su nakon prvog Minjinog učestvovanja na Zmajevim decijim igarama i tada na Novosadskoj televiziji počinje emitovanje emisije “Muzički tobogan” koja se realizovala u kontinuitetu 19 godina, sve do bombardovanja ’99 godine.

“On je više produkovao nego što je bilo moguče realizovati u datom trenutku”, dodao je Adamov i nevao da postoji čitava zbirka materijala koje nisu realizovali.

Prema njegovim rečima, u planu je bilo i objavljivanje CD-a sa novim decijim pesmama.

“Nedostatak Minje će se osetiti u svim segmentima dečijeg programa i Minja je osoba koja se uvek očekuje negde gde je nešto važno za decu, a on se odazivao bez ikakvih uslova i stalno je imao na umu da treba još nešto raditi, da nije dovoljno ovo sto smo uradili”, priseća se Joca Adamov.

Dan pre svog odlaska, Minja Subota je i dalje govorio o svom radu i poslovima koji ga čekaju. Deo je odrastanja velikog broja mališana u celom regionu, a uz njegov rad odrastaće i sve naredne generacije, naveo je Adamov.


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

BIG ŠOPING DANI

Školica sporta Fit Happy Kids

Autoškola Montekristo Pančevo

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble