Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Dečija predstava „Hajdi“ Pozorišta Boško Buha gostuje u Kulturnom centru Pančeva - | K-013 Portal
predstava hajdi, pozoriste bosko buha, kulturni centar pancevo

Dečija predstava „Hajdi“ Pozorišta Boško Buha gostuje u Kulturnom centru PančevaPredstava za decu „Hajdi“ Dečjeg pozorišta Boško Buha iz Beograda gostovaće u četvrtak, 23. decembra u 18 sati u Dvorani Kulturnog centra Pančeva. Predstava je namenjena uzrastu dece od 5 do 12 godina. Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici Kulturnog centra, a cena je 500 dinara.

Reč je o poznatoj predstavi nastaloj po motivima bajke Johane Špiri, u adaptaciji Milene Depolo i režiji Đurđe Tešić. Uloge tumače Mia Jovanović, Uriš Jovčić, Nemanja Oliverić, Jelena Trkulja.

Mnogi lјudi će, kao odgovor na pitanje koja im je omilјena knjiga iz detinjstva, odgovoriti da je to Hajdi Johane Špiri. I tako je već blizu 150 godina. Johana Špiri je napisala svoje najpoznatije delo 1881, za vreme francusko-pruskog rata da bi zabavila i utešila ranjenike i izbeglice.

Čim se pojavila, priča o Hajdi je svojom svežinom i lјupkošću unela nešto novo u književnost za decu – vitalnost, životni elan, inspiraciju i osećaj slobode u kome se svako dete vrlo rado prepoznaje. Danas, kada nam je naša planeta na najsuroviji način poručila da moramo da zastanemo i pogledamo se oči, kada su materijalistički pristup životu i otuđenost od prirode postali preovlađujući okvir u kome deca odrastaju, ova priča je posebno aktuelna i potrebna mladom gledaocu.

Postoji mnogo filmskih, pozorišnih, televizijskih, pa čak i operskih adaptacija ovog romana, ali nijedna u našoj zemlјi. Zato Pozorište Boško Buha želi da da svoj doprinos tom nizu, pogotovo s obzirom na to da je reč o velikom klasiku za decu, pa nema sumnje da ova priča pripada glavnoj repertoarskoj liniji pozorišta, i čak je vrlo neobično da do sada nije postavlјena.

loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.