FILM "9. četa" u okviru manifestacije "Nedelja ruskog filma u Pančevu" -

FILM "9. četa" u okviru manifestacije "Nedelja ruskog filma u Pančevu"

panevo, beograd, novi sad

U Gradskoj biblioteci u Pančevu od 19 sati možete pogledati film "9. četa" u okviru manifestacije "Nedelja ruskog filma u Pančevu".

Rat u Avganistanu još uvek traje. Radnja filma se dešava između 1988. i 1989. godine, nekoliko meseci pre konačnog povlačenja sovjetske vojske iz ove zemlje. Sedmoro regruta, posle iscrpljujuće obuke, odlaze u prekomandu u Avganistanske planine. Tamo ih očekuju surovi uslovi na koje moraju da se priviknu ako žele živi da se vrate svojim kućama.

"9. četa" je rusko-ukrajinsko-finska ratna drama iz 2005. godine. Film prati sudbinu mladih vojnika iz raznih krajeva bivšeg SSSR-a, od njihove mobilizacije i vojne obuke u Uzbekistanu do učešća u Sovjetsko-avganistanskom ratu i povlačenja sovjetske armije iz Avganistana.

Film je režirao ruski glumac i režiser Fjodor Bondarčuk (prva režija dugometražnog film), koji i glumi u filmu. Scenario, koji je zasnovan na istinitom događaju, napisao je Juri Koroktov.

Osvojio je najznačajniju rusku nagradu - nagradu za najbolji film u 2006. godini (Nika nagrada - ruski Oskar) i bio je ruski kandidat za američku nagradu Oskar za najbolji strani film.

Film je sniman preko 150 dana, na 18 lokacija na Krimu, u Uzbekistanu i Moskvi.

Režiser Fjodor Bondarčuk je film posvetio svome ocu, poznatom sovjetskom glumcu i režiseru Sergeju Bondarčuku.

Režija: Fjodor Bondarčuk

Žanr: Ratni

Glumci:
Fjodor Bondarčuk … Kokol
Aleksej Čadov … Vorobej
Mihail Porečenkov … Digalo
Ivan Kokarin … Čugun
Aleksej Serebjakov … kapetan
Trajanje: 130 min

Ulaz besplatan.

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com