FILM "Admiral" u okviru Nedelje ruskog filma u Pančevu -

FILM "Admiral" u okviru Nedelje ruskog filma u Pančevu

pancevo, beograd, novi sad

U okviru manifestacije "Nedelja ruskog filma u Pančevu" u ponedeljak, 27. januara,  od 20 sati u Gradskoj bibliotei Pančevo biće prikazan film "Admiral" u kojoj glavne uloge igraju Konstantin Habenski, Elizabeta Bojarskaja, Vladislav Vetrov i Sergej Bahavikov. Režija: Andrej Kravčuk

Admiral (rus. Admirálъ) je ruska ratna i istorijska drama sa elementima romanse iz 2008. godine. Kroz film, koji prati poslednje godine života ruskog vice-admirala i docnijeg vođe Beloarmejaca Aleksandra Kolčaka prožimaju se istorijski događaji u Rusiji s' početka XIX veka i romantična priča glavnog aktera filma sa pesnikinjom Anom Timirjovom.

Scenario su napisali Vladimir Valucki i Zoja Kudrja, a režiju filma potpisuje Andrej Kravčuk. Sa budžetom od preko 20 miliona dolara, Admiral je jedan od najskupljih ruskih filmova u istoriji.

Kravčuk je ovaj film opisao rečima: „Ovo je film o čoveku koji pokušava da aktivno stvara istoriju, čoveku koji uprkos previranjima nastavlja da se bori, čoveku koji čuva svoju čast i dostojanstvo. Čoveku koji nastavlja i da voli. “

Da li ste znali da …

Neke scene su snimane na krstarici „Aurora“ u Peterburgu. U borbenim scenama su učestvovali pravi mornari, njih oko 200.
Nekoliko scena je snimljeno u Estoniji, u Baltičkom moru.

Za potrebe masovnih scena bilo je sašiveno preko 300 kostima, mundira ruskih, japanskih, nemačkih, kineskih i češke armije, kao i odgovarajuće oznake. Takođe je bilo sašiveno nekoliko mundira za admirala Kolčkaka, nekoliko mundira kopnenog i nekoliko mundira pomorskog oficira sa sve oznakama.
Film je sniman 210 radnih dana. Sa pripremom i postprodukcijom oko 4 godine. Samo snimanje je trajalo oko 1,5 godine, sa zastojem od 2-3 meseca.

U Rusiji nisu sačuvani brodovi iz tog perioda, pa je ekipi filma bilo potrebno da napravi repliku broda admirala Kolčaka. Za scene pomorskog boja kaskaderi i pirotehničari su smislili jedinstvenu tehnologiju. Boj koji na filmu traje oko 12 minuta, sniman je oko mesec dana.

"Nedelja ruskog filma u Pančevu" održava se pod pokrovitejstvom Ruskog centra za nauku i kulturu "Ruski dom" u Beogradu, u organizaciji Gradske biblioteke Pančevo i Društva srpsko-ruskog prijateljstva "Slovenska unija".

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com