Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Hit predstava „Severoistok“ Bitef teatra u Kulturnom centru Pančeva - | K-013 Portal
kulturni centar panceva, predsatva severoistok, bitef teatar

Hit predstava „Severoistok“ Bitef teatra u Kulturnom centru PančevaU ponedeljak, 18. aprila u 19.30 u Kulturnom centru Pančeva gostuje pozorišna predstava „Severoistok” Torstena Buchsteinera (Bitef teatar). Predstavu je režirala Jana Maričić, a igraju Katarina Žutić, Jovana Gavrilović, Milica Janevska. Cena karte je 800 dinara, u gornjim redovima 500 dinara.

Komad je nastao po istinitim svedočenjima preživelih u talačkoj krizi u Moskvi 2002. godine, kada je grupa čečenskih terorista upala u jedno pozorište i zahtevala da Rusi povuku svoje trupe iz Groznog. Čečenka, Ruskinja iz publike i Letonka koja je spasavala žrtve, iznose svoja potresna sećanja i ponovo ih proživljavaju.

Ove priče kreiramo suptilnim pozorišnim jezikom, insistirajući na istinitosti i tananosti ljudskih osećanja, a ne na političkom kontekstu događaja. Terorizam je suviše važna i prisutna pojava da bismo ga samo površno osuđivali – mi priznajemo njegovu prisutnost na celoj planeti i bavimo se složenim mehanizmima straha.

loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.