Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Izložbe, koncerti, takmičenja, predavanja u okviru Noći muzeja u Pančevu - | K-013 Portal
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 206

Izložbe, koncerti, takmičenja, predavanja u okviru Noći muzeja u Pančevupancevo, beograd, novi sad

Narodni muzej Pančevo u periodu 13-19 maja, a u sklopu Manifestzacije "Muzeji za 10 - Budućnost tradicije", obeležava nacionalnu Nedelju muzeja, svetski Dan muzeja i evropsku Noć muzeja, koja je obeležava u subotu 18. maja.

U sklopu proslave Muzej će otvoriti za publiku tri izložbe: prva se otvara 14 maja u 19 časova, izložba Ljube Bečejskog "Vreme prošlo, vreme sadašnje".

Sledeća je autorska izložba Srđana Božovića i Aleksandre Jakovljević, " Tragom banatske železnice", povodom obeležavanja 125 godina od dolaska železnice u naše krajeve. Izložba se realizuje u saradnji sa Klubom ljubitelja železnice iz Pančeva, a sredstvima Pokrajinskog sekrtarijata za kulturu. Otvaranje je u petak 17. maja u 19 časova.

Treća izložba biće otvorena 18. maja u 18:30, a radi se o izložbi "Rumuni i Srbi u Banatu - zaostavština za budućnost". Autori su grupa istoričara i etnologa iz Rumunije i Srbije, dok se sama izložba organizuje u saradnji sa Domom kulture Banatsko Novo Selo. Autori izložbe su dr. Mirča Maran, dr. Aleksandra Đurić-Milovanović, dr. Simona Adam (Rumunija), dr. Aleksandar Krel i prof. Neven Daničić.

Osim izložbi koje možete pogledati, u subotu 18. maja organizovana je i prodajna izložba-bazar, tradicionalnih rukotvorina i zanata, udruženja žena iz Pančeva i okoline, gde će svoje radove i tradicionalna jela prikazati članice srpskih, mađarskih, slovačkih i rumunskih udruženja naših sugrađanki.

Tokom Manifestacije u Svečanoj sali održaće se i drugi po redu međunarodni "Panonia gitar festival" (16-19. maja), na kome će pored takmičarskog dela, biti održana i tri koncerta zvučnih imena klasične gitare. Koncerti će biti održani 16, 17 i 19. maja u 20 časova.

Muzički program 18. maja sastoji se od nastupa tria "Alegra" (dve violone i violončelo), koje će nastupiti ispred Muzeja od 17 časova, a nakon njih nastup tamburaškog orkestra, takođe na platou ispred Muzeja.

Od 19:30 u Svečanoj sali Nikola Vlajić, savetnik u kulturi, etnolog Zavoda za zašt. spomenika kulture u Pančevu, održaće predavanje na temu "Neke pojedinosti iz života prote Vase Živkovića (1819-1891)".

Nakon toga sledi koncert omiljenog pančevačkog benda, "Bane Gluvakov trio" u dvorištu Muzeja.

loading...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter  i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.