Knjiga za decu Aleksandra Čotrića na makedonskom jeziku -

Knjiga za decu Aleksandra Čotrića na makedonskom jeziku

"Knjiga protiv briga", zbirka aforizama za decu autora iz Pančeva Aleksandra Čotrića upravo je objavljena u Skoplju na makedonskom jeziku pod naslovom "Kniga protiv griži". Izdavač je "Akademski pečat", a knjigu je prevela Gordana Jović Stojkovska. "Knjigu protiv briga" na srpskom jeziku objavila je 2017. godine izdavačka kuća "Pčelica" iz Čačka i do sada su se pojavila tri izdanja.

"Knjiga protiv briga" je kolekcija aforizama za najmlađe u kojoj se nalazi oko dve stotine kratkih i duhovitih misli o školi, knjigama, porodici, druženju, kućnim ljubimcima, sportu, slobodnom vremenu i drugim dečjim temama i interesovanjima.

"Knjigu protiv briga" i u makedonskom izdanju ilustrovao je Tihomir Čelanović.

Pisac Aleksandar Čotrić početkom sledeće školske godine predstaviće ovu knjigu pred učenicima u Severnoj Makedoniji, ali i u Srbiji, u sredinama u kojima se odvija nastava na makedonskom jeziku - u mestima u Banatu; Jabuka, Plandište, Kačarevo, Glogonj...

Čotrićevi aforizmi za decu uvršteni su pre tri godine u čitanke za treći i četvrti razred osnovnih škola u Srbiji, što je bio prvi slučaj uvođenja najkraće književne forme u srpski obrazovni sistem.

(Izdavačka kuća "Pčelica")

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com