Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Koncert: Laka (BIH) - | K-013 Portal

Koncert: Laka (BIH)

U okviru svečanog otvaranja 7. Bijenala umetničkog dečijeg izraza: „Lepo se igraj!”  Laka (BIH) će održati koncert  11. maja od 19:15 sati u prostoru Sky12, Dr Svetislava Kasapinovića br.12

Na BIH muzičkoj sceni Laka egzistira još od 1998. godine. Muzičku karijeru je počeo u grupi Deformacija proreza sa kojom je snimio svoj prvi singl „Malo sam se razočar'o”, s kojim je osvojio drugo mesto na takmičenju demo-bendova. U periodu između 2003. i 2006. Laka je živeo u New Yorku.

Njegov prvi album „Zec“, objavljen 2007. godine, nailazi na odlične reakcije publike. Laka ubrzo postaje veoma popularan, omiljen i drag među svim generacijama. 

Naredne, 2008. godine, Laka biva izabran za predstavnika BiH na Eurosongu u Beogradu, gde osvaja 10 mesto sa pesmom „Pokušaj”. 

„Pokušaj” postaje regionalni hit, a Lakin ekstravagandni stil, scenografija, kostim, smisao za humor, i sa druge strane, potpuna otvorenost, jednostavnost i ležernost sa kojom nastupa u javnosti, nailazi na prihvatanje od strane publike.

Domaća publika mu ostaje verna i prilikom glasanja za regionalni pop/rock hit televizije MTV Adria (MTV Adria Best Act), „Pokušaj” proglašava najboljom pesmom. Laka putuje u Liverpool na dodelu MTV EMA za 2008. godinu.

Posle pauze i priprema za sledeći album, Laka izdaje singl i spot za pesmu „Brko” kao najavu svog drugog albuma „Stvorenje”.

„Brko” postaje hit bukvalno preko noći, spot se premjerno vrti na MTV-u, a potom na gotovo svim TV stanicama i njihovim top listama. Ali Laka ne prestaje sa inovacijama i novim iznenađenjima. Već samo dva meseca kasnije snima novi spot za pesmu po kojoj je nazvan novi album – „Stvorenje”.

Mesto dešavanja – Rudnik mrkog uglja „Breza”. 

Naredne dve godine Laka provodi u laganom ritmu, objavljujući po jedan singl i video godišnje. 

Laka živi i radi u Sarajevu. 

Mirela Laković – Lela je Lakina sestra i stalna članica njegovog benda. Kao drugi vokal, neobičan plesni performer, specifičnog i prepoznatljivog izgleda, Mirela je ubrzo postala popularna i omiljena jednako kao brat, dok je njegov nastup postao nezamisliv bez sestrinih neobičnih scenskih perfomansa i simpatičnih vokalnih deonica.

„Laka je paket – on, muzika i njegova priča -  a ako ga ne pokušate doživeti u celini, onda ništa nećete doživeti. Njega ne možete konzumirati u kratkim i brzim porcijama, ne možete ga slušati tek kao zvučnu kulisu dok se bavite nečim drugim“.

 

Izdanja:

2007. Album „Zec“ - Hayat production (BiH), Menart (HR), Mascom (SR) 

2010. Album „Stvorenje“ - Tehnoprom (BiH), Menart (HR), City Records (SR)

Nagrade:

Davorin 2003 – nagrada za rock pesmu godine (Mor'o)

Indexi 2008 – nagrada za debitantski album (Zec)

RSG 2008 – nagrada za pesmu godine (Zec)

MTV EMA 2008 – Adria Best Act (Pokušaj)

Tags:


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.