KUD "Abrašević" na Šopskoj večeri u Pančevu

KUD "Abrašević" na Šopskoj večeri u Pančevu

KUD

Udruženje "Šopsko oro" organizovalo je još jedno Šopsko veče u Pančevu u restoranu "Čile". Na jednom mestu okupilo se skoro 200 ljudi iz Pančeva i okoline, Beograda, Niša, Novog Sada, Dimitrovgrada i Austrije.

KUD

U oficijalnom delu „Šopsko oro“ je uručilo zahvalnice Amabasadi Republike Bugarske u Beogradu, KIC-u „Caribrod“, svom najstarijem članu i osnivaču Sretenu Rajkovu, Aleksandru Vasovu, umetniku na tradicinalnom instrumentu kavalu, Nacionalnom savetu bugarske nacionalne manjine u Srbiji, opštini Dimitrovgrad, Veri Vasov, direktorki Predškolske ustanove „8. septembar“ u Dimitrovgradu i „KUD-u Abrašević“ iz Pančeva. Njima je na taj način odato priznanje što su pomogli dosadašanji rad „Šopskog ora“.

KUD

Počasni gost učestvovala je i delegacija Amabasade Republike Bugarske u Beogradu, na čelu sa ambasadorom Radkom Vlajkovim, gosti iz KIC-a „Caribrod“, predstavnik Nacinalnog saveta bugarske nacionalne manjine u Srbiji, Jovan Lazarov, predstavnik AP Vojvodine i predstanici opštine Dimitovgrad, kao i predstavnici školskih i kulturnih ustanova iz tog grada sa kojima „Šopsko oro“ sarađuje.

KUD

(Far.rs, S. Aleksić, foto: Kud "Abrašević" / I. Milatović)

TV PROGRAM Srbija, današnji tv programKomentre omogućio K-013.com